У вищих сферах

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«У вищих сферах»
Автор Гаррі Тертлдав
Мова англійська
Серія Перехресний трафік
Жанр альтернативна історія
Видавництво Tor Booksd
Видано 27 грудня 2005
Попередній твір Цікаві поняття
Наступний твір Роз’єднані Штати Америки

«У вищих сферах» (англ. In High Places) — роман про альтернативну історію Гаррі Тертлдава.[1] Він є частиною серії «Перехресний трафік» і розгортається в альтернативному світі, де Чорна смерть була набагато жорстокішою, убивши 80 відсотків європейського населення, а континент згодом знову заселили мусульмани.

Події наступної частини книги відбуваються в іншому альтернативному світі, де Римська імперія була знищена на ранній стадії і де Іспанія поділена між карфагенськими колоніями на узбережжі та баскськими племенами у внутрішніх районах.

Короткий зміст сюжету[ред. | ред. код]

Книга присвячена стосункам між християнами та мусульманами, а також рабами і господарями в середньовічному суспільстві очима Аннет, 18-річної мандрівниці в часі з кінця ХХІ століття, яка видає себе за дочку мусульманського купця, і яку захоплюють і продають у рабство. Це також перша книга серії, в якій більше уваги приділено походженню організації «Перехресний трафік» наприкінці ХХІ століття.

Рецепція[ред. | ред. код]

Publishers Weekly у своїй рецензії стверджує, що «Turtledove переконливо зображує конфлікт між християнами та мусульманами, але менш ретельно описує стосунки між чоловіком і жінкою. Попри дидактичні вислови про рабство, книга має задовольнити свою цільову аудиторію молодших читачів».[2] Роланд Дж. Грін у своїй рецензії для Booklist сказав, що "хоча остання третина трохи переплутана, це найкраща пряжа Crosstime Traffic на сьогодні, у якій, окрім двох привабливих героїв, представлено широке дослідження етичних проблем рабства. "[3]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Uchronia: Crosstime Traffic Series. www.uchronia.net.
  2. In High Places: Crosstime Traffic — Book Three. Publishers Weekly. 252 (43): 36. 31 жовтня 2005. ISSN 0000-0019.
  3. Green, Roland (1 грудня 2005). In High Places. Booklist. 102 (7): 32. ISSN 0006-7385.

Посилання[ред. | ред. код]