Фурман Артемій Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Артемій Григорович Фурман
Народився 1869(1869)
Волинська губернія
Помер невідомо
Громадянство Росія Росія
Національність Українець
Діяльність політик
Посада депутат Державної думи Російської імперії[d]

Артемій Григорович Фурман (1869 — ?) — селянський депутат Державної думи Російської імперії I скликання від Волинської губернії.

Біографія

[ред. | ред. код]

За національністю українець. Сучасні джерела вказують, що мав середню освіту[1], за іншими відомостями освіта була лише початковою. Служив ветеринарним фельдшером. На момент обрання в Думу в партіях не перебував. Займався землеробством.

15 квітня 1906 р. обраний до Державної думи Російської імперії I скликання від загального складу вибірників Волинського губернського виборчого збору. За даними в Думі залишався безпартійним[1], проте трудовики у своєму виданні «Роботи Першої Державної Думи» характеризують політичну позицію Фурмана як «Б.пр.», що означає, що «безпартійний, православний» Фурман оселився в «Єрогінській живопирні»[2]. У дебатах з думської трибуни не брав участі. Подальша доля невідома.

Література

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Государственная дума Российской империи: 1906—1917. Б. Ю. Иванов, А. А. Комзолова, И. С. Ряховская. Москва. РОССПЭН. 2008. С. 653. Архів оригіналу за 8 грудня 2015. Процитовано 29 листопада 2015.
  2. И. Бонч-Осмоловский (сост.). Работы Первой Государственной Думы. Издание Санкт-Петербургского комитета Трудовой Группы. Ред. С. И. Бондарев. СПб.: Типогр. Т-ва «Дело». 1906. С. 488.