Фінтан Магі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фінтан Магі

Народження 1985
Лісмор[d][1]
Країна  Австралія
Навчання Brisbane State High Schoold
Діяльність графіті-художник
Роботи в колекції Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhemd[2]
Сайт fintanmagee.com

CMNS: Фінтан Магі у Вікісховищі

Фінтан Магі — австралійський вуличний митець, відомий завдяки розписам у Квінсленді і пізніше у Новому Південному Уельсі.

Магі народився у Лісморі. Виріс в Іпсвічі і заробив репутацію графітчика перед здобуттям ступеня з Вишуканих мистецтв і переїзду до Сіднея. Він отримав схвалення на національному рівні за свою фреску, що зображує Фелікса Баумгартнера у Брисбені.[3] Згадуваний як «австралійський Бенксі», Магі впізнаваний серед інших митців через відсутність політичного підтексту і за свій гумор.[3]

Разом з іншими відомими вуличними митцями з усієї Австралії Магі долучився до фестивалю графіті у Тувумбі, який мав на меті замінити нелегальні графіті і прикрасити голі стіни міста.[4]

У червні 2015 року митець створив фреску, присвячену проблемам екології у Києві.[5], а в липні — фреску «Гімнастка» на честь Анни Різатдінової, чемпіонки світу з художньої гімнастики. Вона прикрашає будинок на вулиці Стрілецькій.[6] Стінопис «Гімнастка» з'явився завдяки підтримці Костянтина Жуковського.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://fintanmagee.com/about
  2. Feast Flood
  3. а б Fintan Magee creates arresting street art tribute to Felix Baumgartner in Brisbane [Архівовано 14 жовтня 2015 у Wayback Machine.] by Erinna Giblin (News.com.au, 26 October 2012)
  4. Toowoomba's streets of art [Архівовано 26 березня 2014 у Wayback Machine.] by Kate Stark (Queensland Country Life, 1 March 2014)
  5. У столиці з'явився черговий мурал на стіні однієї з будівель на Подолі. 5.ua. П'ятий канал. 23 червня 2015. Архів оригіналу за 21 липня 2015.
  6. Фотофакт: австралійський художник прикрасив Київ ще одним графіті. espreso.tv. espreso tv. 14 липня 2015. Архів оригіналу за 17 серпня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]