Хеппі Міл

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Хеппі Міл (англ. Happy Meal) — комплексне замовлення їжі для дітей, яке використовується в мережі ресторанів швидкого харчування МакДональдз. Вміст складається з подарункової упаковки з їжею та іграшки.

Історія[ред. | ред. код]

«Cajita Feliz» — латиноамериканський Хеппі Міл

Хеппі Міл з'явився в Макдональдзі з червня 1979 року. «Батьком Хеппі Міл» називають Діка Брамса, який тоді відповідав за рекламу Макдональдза навколо Сент-Луїса; йому і належала проста, але блискуча ідея: створити продукт спеціально для дітей[1]. Темою оформлення першого Хеппі Міл був цирк, в набір, крім іграшки, включалися гамбургер або чизбургер, картопляна соломка, печиво і напій. Вибір іграшок складався з лекала «McDoodler», гаманця «McWrist», браслета, замку-головоломки, дзиґи й гумки.

У 1983 році в Хеппі Міл був доданий вибір Макнаггетс; іграшки ж стали змінюватися майже щотижня. У 1987 вперше з'явилися іграшки з діснеївською тематикою.

У коробках і пакетах із Хеппі Міл з'являлися Трансформери (цінуються серед колекціонерів), Hello Kitty, LEGO, Телепузики, солдат Джо. Найпопулярнішою серією виявилися Біні Бебі [en]: вперше з'явилися в Макдональдзі в 1997 році, вони протрималися до 2000 року, і повторно з'являлися у 2004 році (з нагоди 25-ї річниці Хеппі Міл) і у 2009 році. У 1997 році навколо іграшок виникла справжня манія, було продано 100 мільйонів копій[1].

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Kayla Webley. A Brief History of The Happy Meal. // Тайм, 30 квітня 2010 року. (англ.)

Література[ред. | ред. код]

  • Kayla Webley. A Brief History of The Happy Meal. // Тайм, 30 квітня 2010 року. (англ.)
  • Brembeck, Helene. From Pinocchio to Jafar. The wonders of Happy Meal toys. // Brembeck, H., Johansson, B. & Kampmann, J. (eds). Beyond the competent child. Exploring childhoods in the Nordic welfare states (2004). (англ.)
  • Williams, Meredith. Tomart's price guide to McDonald's happy meal collectibles. Tomart Pubns, 1992. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]