Храм святої мучениці Тетяни (Терезине)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Храм святої мучениці Тетяни
Тип споруди церква
Розташування
Україна Україна
Київська область Білоцерківський район
Терезине
Кінець будівництва 1998
Стиль модерн
Належність УПЦ МП

Храм святої мучениці Тетяни — культова споруда УПЦ МП у смт. Терезине Білоцерківського району.

Історія[ред. | ред. код]

Парафія св. мц. Тетяни в смт. Терезине була заснована з благословення єпископа Білоцерківського і Богуславського Серафима 10 квітня 1998 року. Новоутвореній парафії місцевою владою для звершення богослужінь було надано приміщення колишнього меблевого магазину. Будівля являла собою залізну конструкцію, в середині якої було два великих нежитлових приміщення, і з сучасних комунікацій мало тільки електроенергію.

Зусиллями парафіян передана будівля була пристосована для звершення богослужінь, а саме: основне приміщення було розділено на вівтар і основний храм за допомогою власноручно зведеного іконостасу, вівтар був піднятий дерев'яним настилом. Згодом приміщення було підключено до централізованого опалення. Після Пасхи 2008 року в храмі розпочато реконструкцію, яка триває по теперішній час: встановлено пластикові вікна та двері, утеплено зовнішні стіни, збільшено площу вівтаря та основного храму.

У серпні 2008 року вперше за час існування парафії святої мучениці Тетяни з архіпастирським візитом релігійну громаду відвідав правлячий архієрей Високопреосвящений Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський.

Посилання[ред. | ред. код]