Хрещений батько (коктейль)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хрещений батько
Godfather
Офіційні коктейлі ІБА
Коктейль Хрещений батько подається з кубиками льоду і соломинки для пиття в старомодному стакані.
Тип Змішаний напій
Алкогольоносний за об'ємом
Подається З льодом; наливається на кубики льоду
Стандартна форма склянки
Олд фешен
Інгредієнти затверджені МАБ

Хреще́ний ба́тько (англ. Godfather) — алкогольний коктейль, що складається з віскі та лікеру Амарето. Класифікується як дигестив (десертний). Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів, категорія «Сучасна класика» (англ. Contemporary classics)[1].

Історія[ред. | ред. код]

Як це часто буває, точне походження цього коктейлю невідоме. Він став відомий незадовго до виходу однойменного фільму. Згідно з легендою, відомий кіноактор Марлон Брандо, який зіграв одну з головних ролей в кіносазі «Хрещений батько», віддавав перевагу саме цьому коктейлю серед інших. Також, можливо, цей коктейль назвали так тому, що в його склад входить італійський лікер Амарето. Назва коктейлю «Хрещений батько» співзвучна з назвою коктейлю «Хрещена мати». Дійсно, їх об'єднує один загальний інгредієнт — мигдалевий лікер, який у варіанті «Хрещена мати» змішують з горілкою, а не з віскі, як у варіанті «Хрещений батько».

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Бортник О.І. Все Алкогольные Напитки И Коктейли Мира. — Мінськ : Харвест, 2008. — С. 240. — ISBN 978-985-16-4743-5.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сайт Міжнародної асоціації барменів. категорія «Сучасна класика» (англ.). iba-world.com. Архів оригіналу за 9 березня 2017. Процитовано 15 березня 2017 року.

Посилання[ред. | ред. код]