Христина Волер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Христина Волер
Громадянство Канада Канада
Діяльність менеджерка проєктів
Нагороди
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня

Христи́на Во́лер (англ. Krystina Waler; нар. Сент-Кетерінс) — директор гуманітарних ініціатив Канадсько-української фундації (КУФ), Торонто. Балотувалась на національних виборах восени 2021 року від Прогресивної консервативної партії по округу Сент-Кетерінс, але отримала 2 місце з 32.6% голосів[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилась і виростала в Сент-Кетерінс, Онтаріо в українсько-ірландській родині. Закінчила середню школу сера Вінстона Черчілля в Сент-Кетерінс, тоді бакалаврат в Університеті Вільфреда Лор'є у Ватерлоо, а відтак магістерську програму з оцінки та менеджменту програм в охороні здоров'я Торонтського університету.

Координувала численні навчальні і гуманітарні обміни медичного та гуманітарного характеру між Канадою та Україною[2][3]. КУФ також проводив відбір та закупівлю медичного обладнання, котре є необхідним для медичного забезпечення оперативних втручань — з того частина устаткування залишається в Україні.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • «За особисті заслуги у гуманістичній та благодійній діяльності, надання висококваліфікованої медичної допомоги учасникам антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях» 23 лютого 2016 року нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня (Указ Президента України від 23 лютого 2016 року № 62/2016).

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]