Цезарій Лукашевич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цезарій Лукашевич
Народився 25 серпня 1981(1981-08-25)[1] (42 роки)
Вроцлав[1]
Громадянство  Республіка Польща
Діяльність актор, кіноактор
Роки діяльності 2001 — тепер. час
IMDb nm2021835

CMNS: Цезарій Лукашевич у Вікісховищі

Цезарій Лукашевич (нар. 25 серпня 1981, Вроцлав) — польський актор театру і кіно, виконавець головної ролі у фільмі «Буча».

Біографія[ред. | ред. код]

Дебютував на театральній сцені у 14 років в п'єсі «Пригоди Тома Сойєра» режисера Марека Обертина[pl]. У 2004 році закінчив Театральну академію у Варшаві. Сім років був актором Нового театру[pl] в Познані. З 2013 року в трупі Польського театру у Вроцлаві. Він співпрацював з багатьма відомими режисерами, серед яких: Вальдемар Смігасевич[pl], Кшиштоф Гарбачевський[pl], Агата Дуда-Грач[pl] і Радослав Ричік. Брав участь у повній постановці понми «Дзяди» Адама Міцкевича, чотирнадцятигодинної вистави режисера Міхала Задари[pl]. За роль у виставі «Дзяди, частина III» він отримав нагороду сайту «Театр для вас» за найкращу чоловічу роль другого плану на Варшавських театральних зустрічах[pl].

Він створив багато роле у кіно та на телебаченні. Він грав, серед іншого: у фільмах «Судовий пристав»[pl] Фелікса Фалька, "Чудове літо"[pl] Ришарда Брильського[pl] та «Валенса. Людина з надії» Анджея Вайди. Популярність в Польщі йому принесли кримінальні телефільми, зокрема серіали «Парадокс»[pl] та «Ворон»[pl].

У повнометражному фільмі, номінованому на «Оскар», перемальованому технікою живопису Вінсента ван Гога під назвою «З любов'ю, Вінсент» Дороти Кобєлі та Г'ю Велшмана[en] Лукашевич зіграв брата художника Теодоруса ван Гога. У анімаційному фільмі «Селяни» (2023), знятому тією ж парою режисерів, він виконав роль Коваля.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Freebase Data DumpsGoogle.
  2. Obsada aktorska. Furioza (пол.). filmpolski.pl. Процитовано 18 травня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]