Чайка Ігор Леонтійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чайка Ігор Леонтійович
Чайка Ігор Леонтійович
Чайка Ігор Леонтійович
Голова Ковельської міської ради
Нині на посаді
На посаді з 26.11.2020
Народився 16 грудня 1964(1964-12-16) (59 років)
місто Ковель, Волинська область
Громадянство Україна Україна
Національність українець

Чайка Ігор Леонтійович - Ковельський міський голова. (з 26 листопада 2020 року).

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 16 грудня 1964 року в місті Ковелі в сім’ї службовців.

У 1982-му закінчив із золотою медаллю Любомльську середню школу №1. Того ж року вступив на факультет журналістики Львівського державного університету імені І.Франка, який закінчив з відзнакою у 1989 році (з грудня 1983 по грудень 1985 року — служба в армії).

Закінчивши з відзнакою університет, направляється на роботу в місто Ковель, де працює на посаді кореспондента багатотиражної газети «Робітниче слово» заводу «Ковельсільмаш». У 1991-му, коли в Ковелі організовують першу на Волині телекомпанію – Телевізійний Центр «Ковель», його запрошують створити редакцію інформаційного мовлення. В липні 1991-го року в ефірі ТЦК виходить «Суботня панорама» - перша інформаційна передача в регіональному телепросторі, автором та ведучим якої був Ігор Чайка. Поступово телебачення стає основним професійним заняттям, де творчі задуми та проєкти реалізовуються одразу в кількох іпостасях: телеведучий, журналіст, редактор.

З 2006 по 2020 рік працював у філії Національної суспільної телекомпанії України «Регіональна дирекція UA:Волинь»: завідувачем кореспондентського пункту в місті Ковелі, а з квітня 2018 року – кореспондентом.

Нагороди[ред. | ред. код]

Лауреат журналістського конкурсу «Професіонал» (2003 рік) та обласної журналістської премії імені репортера Олексія Левкова. За творчі успіхи та особистий внесок у розвиток журналістики неодноразово нагороджувався грамотами Волинської облдержадміністрації та обласної ради, місцевих органів влади Ковеля та Ковельського району, дипломом керівництва Люблінського воєводства за розвиток транскордонної співпраці між регіонами України та Польщі.

Місцеві вибори 2020 року[ред. | ред. код]

В жовтні 2020 року на місцевих виборах Чайку Ігоря Леонтійовича обрано Ковельським міським головою серед 15 претендентів на цю посаду. Він отримав 3019 голосів, що складає 16,59% від загальної кількості голосів виборців поданих за всіх кандидатів на посаду міського голови.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Відеоблог Ігоря Чайки на YouTube
  • Ігор Чайка в Instagram
  • Інформаційний канал Ігоря Чайки в Telegram