Чарлі та його оркестр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чарлі та його оркестр
Основна інформація
Жанр джаз
Країна  Німеччина

Чарлі та його оркестр (англ. Charlie and his Orchestra, також відомий як «Темплінський оркестр», англ. Templin band та «Бруно і його свінґуючі тигри», англ. Bruno and His Swinging Tigers) — джаз-банд у стилі свінг, який існував за підтримкою нацистів. У той час як в самій Німеччині джаз розглядався владою як музика, що не відповідала «патріотичним» канонам, хоча відверто і не заборонявся, музичні номери, що їх виконував оркестр «Чарлі…», використовувались у радіопередачах, направлених на Сполучені Штати Америки та Велику Британію.

Британські слухачі могли почути музику «Чарлі…» кожної середи та суботи близько 9 години вечора. Дослідження, проведене BBC після війни, показало, що принаймні 26.5 % британських слухачів хоча б одного разу слухали програми з Німеччини.[1] Також міністерство пропаганди Ґеббельса розповсюджувало платівки з записами оркестра 78 rpm у таборах військовополонених та на окупованих територіях.

Багато з учасників гурту з успіхом продовжили музичну кар'єру після війни. Співак Карл Шведлер ("Чарлі") емігрував до Сполучених Штатів 1960 року разом з сім'єю, але незабаром повернувся і помер 1970 року у Німеччині.

Дивитись також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Wir haben damals die beste Musik gemacht [Архівовано 22 червня 2016 у Wayback Machine.], Von Steinbiß, F. und Eisermann, D., Der Spiegel, April 18, 1988.

Посилання[ред. | ред. код]