Чемерис Сергій Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сергій Чемерис
Чемерис Сергій Дмитрович
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Народження 2 травня 1990(1990-05-02) (34 роки)
Дніпродзержинськ, СРСР
Зріст 194 см
Вага 90 кг
Alma mater Придніпровська державна академія фізичної культури і спорту
Спорт
Вид спорту Легка атлетика
Дисципліна Десятиборство
Спортивне звання Майстер спорту України
Клуб СК «Прометей»
Тренери Андросович В. С.
Участь і здобутки

Сергі́й Дми́трович Чемери́с (нар. 2 травня 1990, Дніпродзержинськ, СРСР) — український легкоатлет, що спеціалізується на змаганнях з десятиборства. Чемпіон України з легкої атлетики: десятиборство (2012), семиборство (2007)[1]. Майстер спорту України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Сергій Чемерис народився в Дніпродзержинську. Легкою атлетикою займався у СК «Прометей» під керівництвом Віктора, Сергія та Раїси Андросовичів. Навчався в колегіумі № 16, згодом вступив до Дніпропетровського державного інституту фізичної культури та спорту на кафедру легкої атлетики. У 2007 році став чемпіоном України в семиборстві. У 2009 році Чемерис встановив рекорд України та виконав нормативи Майстра спорту в п'ятиборстві, однак того ж року цей норматив відмінили і Сергій почесне звання так і не отримав[2]. У 2012 році переміг одночасно у дорослому та молодіжному чемпіонатах України, здобув звання Майстра спорту України з десятиборства.

У 2013 році Сергій Чемерис посів 22-ге місце в Кубку Європи з багатоборства, що відбувався у Таллінні[3]. Після того значних успіхів не досягав. У 2014 році входив до складу збірної Дніпропетровської області з легкої атлетики.

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Золото Сергея Чемериса и стабильность Сергея Левченко (рос.) . «Днепровская правда». Процитовано 5 січня 2017.[недоступне посилання з липня 2019]
  2. Сергей Чемерис - чемпион Украины в десятиборье (рос.) . «Сайт города Днепродзержинска». Архів оригіналу за 6 червня 2012. Процитовано 5 січня 2017.
  3. Бондаренко - в чемпионы, многоборцы - в первую лигу (рос.) . «Спорт-Экспресс». Процитовано 5 січня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]

Інтерв'ю