Чемпіонат Волинської області з футболу 1949

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Чемпіонат Волинської області з футболу 1949 року виграв «Локомотив» (Ківерці).

Дослідник волинського футболу Сергій Грудняк знайшов два різних Положення про першість області з футболу. Відповідно до одного з них, в першості мали взяти участь 12 команд (луцькі «Динамо» та «Спартак», команди Торчина, Овадно, Ківерців, Рожища, Голобів, Маневич, Володимира-Волинського, Любомля та Каменя-Каширського), які грали в одне коло з 22 травня по 29 липня.

В іншому варіанті Положенні пише, що повинні були змагатися 16 команд (без луцького «Динамо», зате є три команди Ковеля, а також Устилуга та Шацька) в трьох зонах з 31 липня по 28 серпня, а переможці зон пізніше в Луцьку мали визначити чемпіона Волинської області.

Перша зона: Володимир-Волинський, Ковель («Локомотив»), Ковель (друга команда), Устилуг, Овадно, Маневичі.

Друга зона: Голоби, Рожище, Ківерці, Луцьк (ДСТ «Спартак»), Горохів, Торчин.

Третя зона: Камінь-Каширський, Ковель (перша команда), Шацьк, Любомль.

За повідомленням статті газети «Радянська Волинь» у фінальному матчі «Локомотив» (Ківерці) переміг команду Володимира-Волинського — 2:1.

Склад «Локомотива»: Борис Булах, Вонятовський (другий воротар), Іван Кравчин, Володимир Гузюк, Орест Яворський, Іван Пономарьов, Михайло Комариця, Степан Трофімов, Володимир Єфремов. Анатолій Кучеренко, Володимир Щоткін, Олександр Сабуров, Сергій Цирюльніков.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Грудняк С. Є., Войнаровський А. М. Волинська футбольна історія 1946—1999 рр. — Луцьк: СПД Гадяк Жанна Володимирівна, друкарня «Волиньполіграф», 2014. — С. 5-6.
  • Історія аматорського футболу Волині: 1949—1950 (Федерація футболу Волині)