Чеповий Володимир Віталійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чеповий Володимир Віталійович
Народився 19 травня 1967(1967-05-19)
Старосинявський район, Хмельницька область, Українська РСР, СРСР
Помер Шаблон:Нет даты смерти
Країна  Україна
Діяльність громадський активіст, підприємець, письменник
Alma mater Київське суворовське військове училище і Київське вище загальновійськове командне училище

Володимир Віталійович Чеповий (19 травня 1967(19670519), село Цимбалівка Старосинявського району Хмельницької області) — український підприємець, письменник і громадський діяч.

Автор книжок «Бізнес — найчесніша гра» (рос. «Бизнес — самая честная игра»), «Я прокинувся щасливим», «Перехрестя», «Твоє щастя — вибір нової Цивілізації».

Життєпис[ред. | ред. код]

Дитинство Володимира пройшло у місті Черкаси, куди сім'я з двома синами переїхала у 1968 році. Батько працював токарем на заводі, а мати — нянею у дитячому садку.

У 1974—1982 роках Володимир навчався у Черкаській середній школі № 2, а по закінченні восьмого класу вступив до Київського суворовського військового училища, яке закінчив улітку 1984 року.

У 1984—1988 роках навчався у Київському вищому загальновійськовому училищі на факультеті розвідки.

Служив у 8-й бригаді спеціального призначення, що дислокувалась у місті Ізяслав Хмельницької області. Узимку 1990 року бригаду оперативно перекинули у місто Вазіані під Тбілісі. Після письмової відмови офіцерів і прапорщиків бригади брати участь у спланованих провокаціях та зачистках у Тбілісі бригаду повернули в Україну, а багатьох офіцерів звільнили.

З травня 1990 року залишив військову службу та разом із групою колишніх офіцерів став співзасновником Видавництва «Бліц-Інформ», яке почало видавати газети «Бізнес», «Ділові новини», «Новини» та журнали «Наталі» і «Капітал». Через кілька років компанія збудувала нові поліграфічні заводи «Бліц-Прінт», «Бліц-Пак» і «Бліц-Флекс». У 2001 році в компанії вже працювало 4500 співробітників, а річний оборот становив 100 млн $.

Восени 2001 року був змушений вийти із великого бізнесу. Тоді написав свою першу книжку «Бізнес — найчесніша гра».

Весною 2002 року Володимир із партнерами започаткував новий проєкт — видавництво «Караван-Медіа», яке почало випускати журнали «АрхІдея» і «Караван Історій — Україна».

Улітку 2004 року Володимир разом із партнерами започатковує новий медійний проєкт для ділової аудиторії «Експерт-Україна». Восени бере активну участь у «Помаранчевій революції» — розгортає з колегами інформаційний блок Штабу в Будинку профспілок.

Від лютого до осені 2005 працює керівником служби Державного Секретаря України. Події початку 2000-х років, включаючи «Помаранчеву Революцію», розкрив у своїй книзі «Я прокинувся щасливим».

Повернувся у медійний бізнес як співзасновник і президент холдингу «Медіа Інвест Груп». Своїми пошуками та знахідками ділиться у філософській повісті «Перехрестя» (2008). Книжка вийшла друком загальним накладом понад 100 000 екземплярів. Читав доповіді на конференціях і форумах, проводив лекції і майстер-класи у ВНЗ та бізнес-клубах.

Улітку 2012 року вийшла його книжка «Твоє щастя. Вибір нової цивілізації», де він ділиться своїм баченням сенсу людського життя і проєктними рішеннями, що просувають Україну до щасливого майбутнього.

Революція гідності та війна на сході України змусили Володимира поєднати військові знання з медійними: на посаді в/о заступника Секретаря РНБО у 2014 році він займається створенням Інформаційно-аналітичного центру РНБО України.

З осені 2014 року до червня 2022 року працював як шеф-редактор журналу «Бізнес» та генеральний директор видавництва «Бліц-Інформ».

Після початку вторгнення російських військ в Україну пішов на фронт добровольцем територіальної оборони. Зник безвісти наприкінці червня 2022 року[1]. 22 червня голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив у Facebook про загибель Володимира Чепового[2]. Але син Володимира, Іван Чеповий, того ж дня повідомив, що офіційно його батько вважається зниклим безвісти, а не загиблим[3].

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

  • Голова Ради Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська асоціація „Кадетська співдружність“»[4].
  • Член Робочої групи з розроблення Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016—2020 роки[4].
  • У січні 2015 року обраний президентом «Української бізнес-асоціації».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Журналіст і директор видавництва Володимир Чеповий зник безвісти - син. www.ukrinform.ua (укр.). Процитовано 23 червня 2022.
  2. Sergiy Tomilenko (22 червня 2022). В бою загинув відомий видавець та журналіст Володимир Чеповий. Facebook (укр.). Процитовано 23 червня 2022.
  3. Іван Чеповий (22 червня 2022). Всі активно просувають інформацію про смерть…. Facebook (укр.). Процитовано 23 червня 2022.
  4. а б РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №741/2015-рп. Офіційне інтернет-представництво Президента України. 7 жовтня 2015. Архів оригіналу за 18 квітня 2017.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]