Черногоренко Катерина Леонідівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Черногоренко Катерина Леонідівна (нар. 2 жовтня 1986, Рені) — заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Біографія[ред. | ред. код]

Катерина народилася 2 жовтня 1986 року у місті Рені Одеської області.

Навчалася в Національному університеті «Одеська юридична академія» (рік випуску — 2008 рік) та Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (рік випуску — 2022 рік).

Досвід роботи[ред. | ред. код]

Протягом 2006—2018 років займалася діяльністю у сфері юриспруденції та адвокатською практикою.[1]

У 2018 році доєдналася до здійснення реформ у сфері євроінтеграції в рамках канадсько-українського проєкту міжнародної технічної допомоги «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE).

У 2019 році, з перших хвилин створення Міністерства цифрової трансформації України, стала частиною команди реформ та запустила електронні послуги нового покоління: єМалятко, електронний лікарняний та COVID-сертифікат в Дії.

У 2022 році, з початком повномасштабної війни, працювала над підсиленням технологічної складової забезпечення Сил безпеки та оборони.

В липні 2022 року ініціювала запуск та очолила проєкт Армія Дронів.

З 2023 року — радник Віцепрем'єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України (на громадських засадах).

27 вересня 2023 року Кабінет Міністрів України призначив Катерину Черногоренко заступником Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Черногоренко Катерина Леонідівна (укр.). 9 січня 2024.
  2. Кабмін призначив міністру оборони Умєрову заступників. LB.ua. 27 вересня 2023. Процитовано 9 січня 2024.