Чорна курочка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рисунок талісману для привертання любові найпрекрасніших жінок з ґримуару «Чорна курочка». Талісман слід вишивати на чорному атласі срібними нитками.

Чорна курочка (фр. La poule noire, англ. Black Pullet) — ґримуар, що пропонує вивчити "науку магічних талісманів і перснів", включаючи мистецтво некромантії і Кабали. Вважається, що ця книга написана у XVIII ст. анонімним французьким офіцером, який служив брав участь в експедиції в Єгипет під керівництвом, імовірно, Наполеона, якого автор називає "генієм".[1] [2] [3] Книга написана у формі розповіді офіцера. Він отримав наказ від генерала намалювати план пірамід і був відправлений до них з невеликим загоном піхотинців на конях. Табір загону біля пірамід атакували озброєні бедуїни. Лише офіцер вижив, але отримав кілька поранень. Коли настала ніч з піраміди з'явився старий турок і забрав офіцера в потаємну кімнату в піраміді. Старець лікував офіцера, а після одужання почав ділитися магічними вченнями зі стародавніх рукописів, які не згоріли в "пожежі бібліотеки Птолемея".

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Spence, Lewis (2006). An Encyclopaedia of Occultism. с. 71. ISBN 978-1-59605-237-6.
  2. У вказаній вище енциклопедії припускається, що французькою мовою книга «Чорна курочка» надрукована 1740 р., але ж Єгипетська кампанія Наполеона відбулася в 1798-1801 рр. А на початку книги вказано «...перекладено на французьку A.J.S.D.R.L.G.F. В Єгипті, 740.» 740 - рік в якомусь літочисленні?
  3. PaganPath.com [Архівовано 2015-01-22 у Wayback Machine.] — інший погляд на місце написання книги і її назви.

Посилання

[ред. | ред. код]