Шаблон:Досягнутий консенсус

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
{{i}} Документація шаблону[перегляд] [редагувати] [історія] [очистити кеш]

Використання[ред. код]

Якщо ви здобули консенсус, створіть нову сторінку, відмітивши її цим шаблоном, і викладіть на ній положення досягнутої домовленості, щоб про них знало ширше коло дописувачів Вікіпедії. На сторінці обговорення вкажіть місце, де консенсус був початково досягнутий, щоб було видно учасників обговорення та їхню аргументацію.

Ви можете вдосконалювати і доповнювати текст навіть після завершення обговорення, якщо ви розвиваєте текст у тому ж руслі. Тільки якщо ви заперечуєте якісь положення досягнутого консенсусу, варто почати обговорення, перш ніж внести зміни до Досягнутого консенсусу. Цим Досягнутий консенсус істотно відрізняється від правил і настанов, де для внесення будь-яких змін (окрім стилістичних) варто розпочинати нове загальне обговорення.

Навіть якщо консенсусу не було здобуто, вкажіть Консенсусу щодо питання поки немає, проте вкажіть і зведені аргументи сторін. Або хоча б ведіть облік обговорень, які тривали щодо цього питання, щоб в майбутньому їх легше було опрацювати. Так можна поетапно вирішувати конфліктну тему, а не починати щоразу з чистого листа.

Встановлення цього шаблона автоматично додає сторінку до Категорія:Вікіпедія:Консенсуси або до однієї з підкатегорій за наявності відповідного аргумента.

Параметри[ред. код]

  • перший аргумент, другий аргумент, третій аргумент (необов'язкові) — необов'язкові параметри, що вказують уточнення категорії.
  • сторінка — необов'язковий параметр, що вказує, в якому саме обговоренні було досягнуто консенсусу.

Див. також[ред. код]