Шаблон:Категорія спостереження/документація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Цей шаблон використовується для визначення категорій спостереження, що використовуються для утворення переліків шаблонів або сторінок, що використовують специфічний синтаксис або функції, за допомогою розміщення повідомлення на сторінці категорії і розміщення категорії у відповідну категорію-контейнер.

Використання[ред. код]

Розміщення базового синтаксису, {{Категорія спостереження}}, на сторінці категорії, яку ви визначаєте як категорію спостереження.

Це утворює вікно повідомлення, як показано нижче:


Цей шаблон розміщує категорію до Категорія:Категорії спостереження і спричиняє приховування категоризації на сторінках її членів.

Параметр text=

Використання |text= дозволяє додавати додатковий опис до шаблону. Текст буде відображатись у видимій (не згорнутій) частині шаблону.

Параметр container=yes

Додатковий параметр, "| container =", що дозволяє подальше визначення категорії, як категорію-контейнер[en].

Синтаксис, {{Tracking category|container=yes}} утворює:

Коли параметр використовується, категорія додається до Категорія:Категорії-контейнери, так само як і до Категорія:Категорії спостереження. Ця можливість {{Категорія спостереження}} призначена тільки для використання у просторі назв категорій, ns=14. Спроба використання на будь-якій сторінці іншого простору назв спричинить появу наступного повідомлення про помилку:

Це повідомлення також додає сторінку до К:Сторінки із шаблонами у невірному просторі назв (0) для подальшого впорядкування.

|template= |templates= - для вказання посилань на шаблони, які додають сторінку в поточну категорію.
|sortkey= - ключ сортування категорії
категорія виклику з невідомим параметрами

Див. також[ред. код]

Інші шаблони заголовків категорій[ред. код]