Шалене золото

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Шалене золото»
(рос. «Бешеное золото»)
Жанр екранізація літературного твору[d]
Режисер Самсон Самсонов
Сценарист Самсон Самсонов
У головних
ролях
Борис Іванов
Валентин Гафт
Майя Егліте
Нонна Терентьєва
Оператор Євген Гуслинський
Композитор Едуард Артем'єв
Художник Олександр Борисов
Кінокомпанія Кіностудія «Мосфільм»
Тривалість 82 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1976
IMDb ID 0174499

«Шалене золото» (рос. «Бешеное золото») — художній фільм, поставлений в 1976 році режисером Самсоном Самсоновим за мотивами п'єси Джона Прістлі «Treasure on Pelican» («Скарб острова Пелікан») (1953).

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається на безлюдному острові, загубленому в Тихому океані.

Аристократ сер Гілберт Ратленд, представник колись дуже заможної сім'ї, виявляє в своєму старому будинку карту далекого безлюдного острова, на якій вказано місце закопаного двісті років тому скарбу. Для того, щоб дістатися до острова, він змушений знайти собі помічників і компаньйона, здатного оплатити цю справу.

І ось, нарешті, йому вдається набрати команду. Вісім авантюристів-шукачів скарбів прибувають на острів і, після недовгих пошуків, знаходять там скриню з коштовностями. Справа залишається за малим — поділити скарби. Але якраз це завдання виявляється нездійсненним. Близькість жаданого скарбу має на шукачів скарбів руйнівний вплив. Через деякий час у згуртованій команді починаються розбрід і хитання.

Ще вчора вони були соратниками або друзями, сьогодні стають ворогами. І навпаки — люди, які раніше мали один до одного огиду або презирство, тепер, заради тактичних міркувань, вступають у дружні і навіть любовні стосунки. Симпатії і антипатії учасників авантюри постійно змінюються в залежності від своєкорисливих інтересів. Кожен думає тільки про те, щоб отримати якомога більшу частку багатства. Вони йдуть на все — на шантаж, брехню і навіть убивство.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]