Шлях кенгуреняти

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шлях кенгуреняти
Two in the bush
Жанр повість
Автор Джеральд Даррелл
Мова англійська
Опубліковано 1966
Видавництво Collins

Шлях кенгуреняти (англ. Two in the bush) - повість британського письменника-натураліста Джеральда Даррелла, видана видавництвом Коллінз у 1966 році[1].

Історія створення[ред. | ред. код]

За словами автора, повість була написана за результатами шестимісячної поїздки до Нової Зеландії, Австралії та Малайї. Причинами тієї поїздки було бажання Даррелла дізнатись про стан охорони тварин у вказаних країнах та замовлення телекомпанії Бі - Бі - Сі про зйомки телесеріалу[2][3].

Сюжет[ред. | ред. код]

Автор послідовно описує свої враження від відвіданих країн, організацію зустрічей з боку представників урядів, місцеві звичаї, види тварин, яких довелося побачити та зафільмувати, у тому числі сумчасту білку та такахе – птаха, який понад п'ятдесят років вважався вимерлим.

Під час подорожі Австралією Д. Дарреллу навіть вдається спостерігати пологи кенгуру.

З притаманним йому гумором Д. Даррелл розповідає про нестандартні кумедні, а іноді й небезпечні ситуації, в які потрапляє зі своєю командою.

Насамкінець він підсумовує, що охорона тварин це не тільки рятування самих тварин, а й збереження осередків їх проживання. При цьому Д. Даррелл згадує про створений ним Джерсійський зоопарк, згодом перетворений на Джерсійський трест охорони тварин.

Література[ред. | ред. код]

Джеральд Даррелл. Перегруженный ковчег. Гончие Бафута. Три билета до Эдвенчер. Путь кенгуренка. Издательство «Мысль», Москва (рос.)  ISBN:5-244-00631-2.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Джеральд Даррелл — биография, книги, интересные факты. topliba.com. Процитовано 31 січня 2023.
  2. Book Review: Two in the Bush by Gerald Durrell. Musings of a Wandering Mind (амер.). 14 жовтня 2009. Процитовано 31 січня 2023.
  3. Джеральд Даррелл: Біографія на УкрЛібі. www.ukrlib.com.ua. Процитовано 31 січня 2023.