Юрченко Станіслав В'ячеславович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юрченко Станіслав В'ячеславович
Народився
Керч[1]
Країна  Україна
Діяльність журналіст, фотограф, радіоведучий, блогер, фотокореспондент, більдредактор
Нагороди
орден «За заслуги» III ступеня

Станісла́в В'ячесла́вович Ю́рченко — український журналіст, фотограф, радіоведучий та блогер. Фотографував для київського андеграундного театру PostPlay[2]. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в Керчі. З 2011 року працює журналістом. Працював у виданні «Аргументи тижня — Крим» в Сімферополі[3]. Висвітлював події анексії Криму 2014 року[4]. Після заснування проєкту «Крим.Реалії» у березні 2014 року долучився до нового ЗМІ, де працював фотографом, а згодом як координатор спецпроєктів. Серед його проєктів — фільм «Крим. Нескорений»[2].

З 2019 року — більдредактор видання «Ґрати» (головний редактор — Антон Наумлюк), яке спеціалізується на судовій журналістиці[2]. Висвітлює російське вторгнення в Україну 2022 року[5].

Нагорода[ред. | ред. код]

  • Орден «За заслуги» ІІІ ступеня (6 червня 2022) — «за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність»[6]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Стас Юрченко: «Кримчанам треба готуватися до деокупації» — 2023.
  2. а б в Стас Юрченко: фотография в суде и в театре. ЛЮК - культурне підпілля (рос.). Процитовано 6 червня 2022.
  3. Крым проснулся под триколором: крымчане вспомнили оккупацию полуострова. 24 Канал (рос.). Процитовано 6 червня 2022.
  4. Голоси українського Криму. Російська окупація півострова день за днем, розказана очевидцями. nv.ua (укр.). Процитовано 6 червня 2022.
  5. Крымчанин Станислав Юрченко награжден украинским орденом «За заслуги» III степени. Крым.Реалии (рос.). Процитовано 6 червня 2022.
  6. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №394/2022. president.gov.ua (укр.).

Посилання[ред. | ред. код]