Я дуже збуджений

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Я дуже збуджений
ісп. Los Amantes Pasajeros
Жанр комедія
Режисер Педро Альмодовар[1][2][…]
Продюсер Агустін Альмодовар
Естер Гарсія
Сценарист Педро Альмодовар
У головних
ролях
Хав'єр Камара[4][2][…], Лола Дуеньяс[4][2][…], Сесилія Рот[4][5][…], Hugo Silvad[5][6][…], José María Yazpikd[5][6][7], Guillermo Toledod[5][6][…], Бланка Суарес[5][6][…], Пас Вега[4][5][…], Кармен Мачі[4][5][…], Пенелопа Крус[4][5][…], Антоніо Бандерас[4][5][…], Raúl Arévalod[4][2][…], Антоніо де ла Торре Мартін[5][6][…], Carlos Arecesd[4][2][…], La Terremoto de Alcorcónd[4][5][…], Miguel Ángel Silvestred[5][6][…], Нассер Салех[5][6][7], Agustín Almodóvard, Bárbara Santa-Cruzd[8] і Susi Sánchezd[8]
Оператор Хосе Луіс Алькайне
Композитор Альберто Іглесіас
Художник María Clara Notarid
Кінокомпанія El Deseo S.A.
Дистриб'ютор Sony Pictures Classicsd і Budapest Filmd[9]
Тривалість 90 хв.
Мова Іспанська
Країна Іспанія
Рік 2013
Кошторис 5 млн
Касові збори 11 700 000 $[10]
IMDb ID 2243389
losamantespasajeros.com

«Швидкоплинні коханці» або «Закохані пасажири» (ісп. Los amantes pasajeros) — іспанська комедія 2013 року, сценаристом і режисером якої є Педро Альмодовар. Дев'ятнадцятий повнометражний фільм в кар'єрі режисера, його повернення до жанру комедії.

Світова прем'єра фільму відбулася 8 березня 2013 року у Мадриді і в Кальсада-де-Калатрава, на малій батьківщині режисера. Стрічка отримала номінації на премію Європейської кіноакадемії за найкращу комедію і за найкращий фільм на думку глядачів, а також на премію «Гойя» за найкращі костюми.

Сюжет[ред. | ред. код]

Аеробус А340 компанії «Пенінсула» здійснює переліт з Мадрида в Мехіко. Під час польоту виявляється серйозна технічна поломка. У міру того, як пасажири усвідомлюють, що приречені, вони починають знімати з себе маски, розкривати власні секрети і вади, поставати перед глядачами такими, якими є насправді. На борту літака знаходяться: три стюарда-гея Фахас (Карлос Аресес), Хосерра (Хав'єр Камара), Уйо (Рауль Аревало); головний пілот Алекс Асеро (Антоніо де ла Торре), щасливий сім'янин і бісексуал, коханець стюарда Хосерри; другий пілот Беніто Морон (Уго Сільва); ясновидиця Бруна (Лола Дуеньяс), яка все ще незаймана, тому що чоловіки її бояться; сеньйор Мас (Хосе Луїс Торрихо), корумпований підприємець, який біжить з Іспанії; Інфант (Хосе Марія Яспік), людина, про яку не знають майже нічого крім того, що він читає книгу «2666»; Норма Бос (Сесилія Рот), порнодива в минулому, володіє компроматом на 600 головних осіб Іспанії; Рікардо Галан (Гільєрмо Толедо), актор-невдаха; молодята, які вирушили у весільну подорож (Мігель Анхель Сільвестре і Лайя Марті). Також у фільмі діють другорядні персонажі: Рут (Бланка Суарес); Альба (Пас Вега); Леон (Антоніо Бандерас), саме з його вини відбувається поломка в літаку; Джессіка (Пенелопа Крус), його дружина; а також консьєржка в під'їзді, де живе Альба.

Загалом сюжет фільму є сатирою на економічну кризу в ЄС і, зокрема, в Іспанії.

У ролях[ред. | ред. код]

Як і в більшості фільмів Педро Альмодовара, в цьому фільмі в епізодичній ролі знявся його брат Агустін Альмодовар. Він зіграв диспетчера аеропорту в кінці фільму.

Робота над фільмом[ред. | ред. код]

Кілька сцен фільму було знято в аеропорту міста Сьюдад-Реаль. Офіційний постер був створений відомим іспанським художником Хав'єром Марискалем.

Цікавинки[ред. | ред. код]

  • Плакат фільму з назвою Los amantes pasajeros висить в кабінеті режисера Енріке Годеда, головного героя фільму Альмодовара «Погане виховання» (2004)[11]
  • Назва фільму — відсилання до пісні вісімдесятих «I'm So Excited» у виконанні гурту The Pointer Sisters, яка звучить у фільмі.
  • Назва літака Chavela Blanca — це натяк на улюблену співачку і подругу Педро Альмодовара Чавелу Варгас, а також на ще одну подругу, Бланку Санчес.
  • Назва авіакомпанії Península («Півострів») написана скорочено на крилі літака як Пе (англ. Pe), що є відомим прізвиськом Пенелопи Крус.
  • Це сьомий фільм Альмодовара за участю Антоніо Бандераса і п'ятий для Бандераса за участю Пенелопи Крус. Однак всі разом вони працювали вперше.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.imdb.com/title/tt2243389/
  2. а б в г д http://www.adorocinema.com/filmes/filme-212192/
  3. а б в http://www.bbfc.co.uk/releases/los-amantes-pasajeros-im-so-excited-2013-0
  4. а б в г д е ж и к л http://www.metacritic.com/movie/im-so-excited
  5. а б в г д е ж и к л м н п р с т у http://www.imdb.com/title/tt2243389/fullcredits
  6. а б в г д е ж и к л м http://www.cinematografo.it/cinedatabase/film/gli-amanti-passeggeri/56521/
  7. а б в г д е ж http://www.filmaffinity.com/en/film587134.html
  8. а б ČSFD — 2001.
  9. http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx
  10. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=imsoexcited.htm
  11. Цікаві факти на IMDb (англ.) .

Посилання[ред. | ред. код]