28 днів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
28 днів
англ. 28 Days
Жанр комедія-драма і драматичний фільм
Режисер Бетті Томасd[1][2][…]
Продюсер Jenno Toppingd
Сценарист Сюзанна Грантd
У головних
ролях
Сандра Буллок[4][2][…], Вігго Мортенсен[2][5][6], Домінік Вест[2][6], Елізабет Перкінс[6], Даян Ледд[6], Стів Бушемі[6], Алан Тьюдік[6], Mike O'Malleyd[6], Меріанн Жан-Батист[6], Azura Skyed[6], Марґо Мартіндейл[6], Elijah Kelleyd[6], Джудіт Чепменd[6], Reni Santonid[6], Christina Changd[7], Ден Бердd[7], Ric Reitzd[7], Bruno Gunnd[7] і Даян Лейн[7]
Оператор Деклан Квіннd
Композитор Річард Гіббсd
Кінокомпанія Columbia Pictures
Дистриб'ютор Columbia Pictures і Netflix
Тривалість 100 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2000
IMDb ID 0191754

«28 днів» (англ. 28 Days) — фільм 2000 року, драма режисерки Бетті Томас із Сандрою Буллок у головній ролі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Журналістка Ґвен Каммінгз разом зі своїм хлопцем Джаспером веде розгульний спосіб життя. Вона стає причиною автомобільної аварії через керування машиною в нетверезому стані в день одруження сестри. Суддя дає Ґвен вибір між в'язницею та примусовим лікуванням у реабілітаційному центрі. Вона обирає останнє, що здається меншим злом, сподіваючись і далі віддаватися своїй згубній пристрасті.

У центрі Ґвен чинить активний опір участі в будь-який із пропонованих програм лікування, в сеансах групової терапії, відмовляючись визнавати, що вона — алкоголічка. Після знайомства з деякими іншими пацієнтами Ґвен поступово починає переглядати своє життя і бачить, що у неї справді серйозні проблеми. Вона живе в одній кімнаті з пацієнткою Андреа, 17-річною героїнової наркоманкою, що завдає собі тілесних ушкоджень.

Нові знайомства і близька, трохи романтична дружба з колишнім спортсменом Едді Буном допомагають відновити смак життя. Усі інші пацієнти допомагають Ґвен побачити себе в іншому світлі, вона намагається змінитися і визнати свою хворобу. Разом з іншими пацієнтами Ґвен влаштовує постановку за мотивами улюбленої мильної опери постояльців центру — «Санта Круз».

Джаспер під час їхньої зустрічі робить пропозицію Ґвен, але вона відмовляється. В один з останніх днів перебування Ґвен у центрі Андреа кінчає життя самогубством. Ґвен виписується з центру і зустрічається з Джаспером. Той пропонує їй чергову гулянку. Однак Ґвен відчуває впевненість у собі і розриває з ним стосунки.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Актор Роль
Сандра Буллок Ґвен Каммінгз Ґвен Каммінгз
Вігго Мортенсен Едді Бун Едді Бун
Домінік Вест Джаспер Джаспер
Елізабет Перкінс Лілі Каммінгз Лілі Каммінгз
Азура Скай[en] Андреа Андреа
Стів Бушемі Корнелл Шоу Корнелл Шоу
Алан Тьюдік Герхард Герхард
Майк О'Меллі[en] Олівер Олівер
Меріанн Жан-Батист Рошанда Рошанда
Рені Сантоні Деніель Деніель
Даян Ледд Боббі Джен Боббі Джен
Марго Мартіндейл Бетті Бетті


Примітки[ред. | ред. код]