A-002

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
A-002
A-002
Місце запуску Вайт-Сендз
стартовий комплекс 36
Дата запуску 8 грудня 1964, 15:00 UTC
Тривалість польоту 5 хвилин 50 секунд
Кількість обертів 0 (суборбітальний)
Апогей 5 км км
Пов'язані місії
Попередня місія Наступна місія
AS-102 AS-103

A-002 — друге випробування системи аварійного порятунку в польоті за американською космічною програмою Аполлон.

Для перевірки використовувались: ракета-носій Літтл Джо, масогабаритний макет командного відсіку (BP-23) і система аварійного порятунку на старті.

Випробування мало визначити можливість роботи системи аварійного порятунку і її можливість відвести космічний апарат від ракети-носія під час скасування польоту на швидкості, висоті, з кутом нахилу як під час планованих польотів за найвищого динамічного тиску майже на межі міцності.

Запуск було здійснено 8 грудня 1964 о 15:00 UTC з випробувального полігону Вайт-Сендз в штаті Нью-Мексико зі стартового комплексу 36.

Вмикання системи аварійного порятунку відбулося поза межами запланованого вікна, динамічний тиск був більшим, ніж очікуваний. Випробування закінчилося успішно приземленням макета командного відсіку з розкриттям усіх трьох парашутів.

Ракета-носій була обладнана системою аеродинамічної стабілізації для утримання курсу до відстрілу системи аварійного порятунку. Також в польоті випробувалася система контролю управління для використання у наступній перевірці системи аварійного порятунку.

Посилання[ред. | ред. код]