AirNet Express

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
AirNet Express
ІАТА
ІКАО
USC
Позивний
STAR CHECK
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1974
Хаби Rickenbacker International Airportd
Штаб-квартира Rickenbacker International Airportd
Сайт airnet.com

AirNet Express — вантажна авіакомпанія Сполучених Штатів Америки, сертифікована по Частині 135 Правил Федерального Управління цивільної авіації США, зі штаб-квартирою в місті Колумбус (Огайо).

Авіакомпанія спеціалізується на перевезення та доставки документів, пакунків і інших дрібних вантажів. AirNet Express була найбільшим транспортним партнером понад 300 банків країни аж до прийняття у США Закону 21, а також до епохи масового впровадження систем електронних банківських операцій. В даний час діяльність авіакомпанії зосереджена в основному в області перевезень важливих пакетів документації організацій та установ галузей науки і медицини.

В якості центру вантажних перевезень AirNet Express експлуатує Міжнародний аеропорт імені Рікенбеккера в Колумбус (Огайо). У вересні 2008 року авіакомпанія оголосила про перенесення транзитного вузла вантажоперевезень в Чикаго, а також про скорочення кількості літаків і реорганізації маршрутної мережі перевезень. Штаб-квартира авіакомпанії залишається в Колумбусі.[1][2]

Історія[ред. | ред. код]

Авіакомпанія була утворена в 1974 році під початковою назвою US Check Airlines. Аж до вересня 1997 року на ринку вантажних авіаперевезень створювалися майже сім еквівалентних по своїй сфері діяльності компаній:

  • Wright International Express — набута у 1984 році,
  • Air Continental — поглинена в 1988 році,
  • Midway Aviation (Даллас, штат Техас) — підрозділ регіональної авіакомпанії,
  • Express Convenience Center (Саутфілд, штат Массачусетс)
  • Pacific Air Charter (Сан-Дієго, штат Каліфорнія) — компанія, що пройшла в червні 1997 року сертифікацію по Частині 135 Правил Федерального Управління цивільної авіації США,
  • Data Air Courier (Чикаго, штат Іллінойс) — національний перевізник, ліквідований законодавчим актом у липні 1997 року.

На початку 2008 року авіакомпанія була придбана інвестиційним холдингом Bayside Capital за 38 мільйонів доларів США.

Флот[ред. | ред. код]

Станом на грудень 2008 року повітряний флот авіакомпанії AirNet Express становили такі літаки:[3]

Флот AirNet Express
Тип літака Всього Примітка
Bombardier Learjet 35 6
Bombardier Learjet 35A 18
Cessna 208 7
Beechcraft Baron BE-58 41
Piper PA-31 Navajo 17

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Airnet (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 27 лютий 2009. Процитовано 27 лютий 2009. {{cite web}}: Текст «AirNet Systems Redesigns Network for Growth» проігноровано (довідка)
  2. Columbus Business First | AirNet moving hub to Chicago. Архів оригіналу за 9 грудня 2008. Процитовано 5 серпня 2017.
  3. FAA. Архів оригіналу за 17 лютий 2012. Процитовано 5 серпень 2017. {{cite web}}: Текст «Registry results» проігноровано (довідка)

Посилання[ред. | ред. код]