Air East

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Air East
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1967
Завершення діяльності 1974
Хаби Johnstown–Cambria County Airportd
Штаб-квартира Джонстаун
Сайт eastair.com

Air East — авіакомпанія місцевого значення Сполучених Штатів Америки зі штаб-квартирою в Джонстона, округ Кембріа (Пенсільванія), США.

Авіакомпанія була утворена в 1967 році як чартерний перевізник. Станом на 26 квітня 1970 року Air East виконувала шість пасажирських рейсів в день в рамках угоди місцевих і регіональних авіакомпаній Allegheny Commuter.[1]

Флот[ред. | ред. код]

Станом на серпень 2006 року повітряний флот авіакомпанії Air East складався з таких літаків:[2]

  • BAe Jetstream 31 — 2 шт.

Авіаподії і нещасні випадки[ред. | ред. код]

  • 6 січня 1974 року. Літак Beechcraft 99A розбився на зльоті з аеропорту Джонстон (Пенсільванія) після проходження швидкості, необхідної для безпечної зупинки літака. Точні причини інциденту не встановлені, з 15 пасажирів і 2 члени екіпажу на борту загинули 11 пасажирів і 1 пілот.[3]
  • 7 березня 1974 року Федеральна авіаційна адміністрація анулювала сертифікат оператора компанії Air East, Inc., зазначивши, що «через численні порушення, небезпечну практику, політику та тактику примусу... Air East, Inc., продемонструвала, що вона не володіти судженнями, відповідальністю або відповідністю вимогам до власника сертифіката комерційного оператора авіатаксі».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Aviation Subcommittee, United States Senate Committee on Commerce, Science and Transportation (1971). Local Air Service to Small Communities: Hearings Before the Subcommittee on Aviation. United States Government Printing Office[en]. с. 402.
  2. Flight International, 3-9 октября 2006
  3. Accident details. Plane Crash Info. Архів оригіналу за 3 квітня 2012. Процитовано 4 листопада 2017.