Amphilina foliacea

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Amphilina foliacea
Схема будови тіла
Схема будови тіла
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Надтип: Білатеральні (Bilateria)
Тип: Плоскі черви (Platyhelminthes)
Клас: Цестоди (Cestoda)
Підклас: Cestodaria
Ряд: Амфилінідеї (Amphilinidea)
Родина: Amphilinidae
Рід: Амфиліна (Amphilina)
Вид: A. foliacea
Amphilina foliacea
(Rudolphi, 1819)
Синоніми
Monostomum foliaceum Rudolphi, 1819
Посилання
Вікісховище: Amphilina foliacea
ITIS: 1059788
NCBI: 507538

Amphilina foliacea — вид паразитичних плоских червів ряду Амфилінідеї (Amphilinidea) класу Цестоди (Cestoda). Вид поширений у Центральній та Східній Європі та Північній Азії.

Опис[ред. | ред. код]

З овальним, що складається з одного сегмента, тілом, без чітко диференційованої голови, з невеликою присоскою на передньому кінці. У передній частині тіла є залоза, що виділяє речовину, яка дозволяє розчиняти органіку, щоб легше проникнути у тканини господаря. Там розміщується статевий отвір. тіло завдовжки до 6,5 см. A. foliacea паразитує в стерляді. Проміжним господарем є рачки-бокоплави (Dikerogammarus haemobaphes, Gammarus platycheir, Corophium curvispinum) або мізіди Metamysis strauchi у його порожнині розвивається личинка. Коли риба з'їдає рачка, личинка у тілі риби перетворюється у дорослу особину та стає статевозрілою.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Bisby F.A., Roskov Y.R., Orrell T.M., Nicolson D., Paglinawan L.E., Bailly N., Kirk P.M., Bourgoin T., Baillargeon G., Ouvrard D. (red.) (2011). Species 2000 & ITIS Catalogue of Life: 2011 Annual Checklist. Species 2000: Reading, UK. Процитовано 24 september 2012.