Amyris

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Amyris, Inc.
Тип публічна компанія
Організаційно-правова форма господарювання публічна компанія
Галузь Renewable Fuels, Anti-Malaria, Renewable Chemicals, Renewable Products
Лістинг на біржі NASDAQ: AMRS
Russell 2000 Index component
Засновано 2003
Штаб-квартира Емерівілль, Каліфорнія, США
Ключові особи John Melo: CEO
Joel Cherry: President
Kathleen Valiasek: CFO
Eduardo Alvarez: COO
Nicole Kelsey: Gen.Counsel & Secretary
Виторг $143.4 million
Співробітники 300—350
www.amyris.com
CMNS: Amyris у Вікісховищі

Amyris, Inc. — біотехнологічна компанія зі штаб-квартирою в Емеривіллі, штат Каліфорнія. Amyris виробляє інгредієнти для косметики, ароматизаторів та ароматів. Amyris володіє трьома брендами: Biossance і Pipette — для краси та догляду за шкірою дитини, і Purecane — замінник цукру. Компанія вийшла на NASDAQ 28 вересня 2010 року під стікером AMRS.[1]

1 червня 2020 року акції компанії зросли на рекордні 20.9 % за 1 день внаслідок публікацій у пресі інформації, що Amyris — це наступна Tesla.[2]

Артемізинін[ред. | ред. код]

Артемізинін — це природна сполука, що міститься в солодкому китайському полині, ефективна при лікуванні малярії. Її виробництву перешкоджають складні кліматичні та сільськогосподарські умови. Інститут охорони здоров'я OneWorld отримав грант від Фонду Білла і Мелінди Гейтс на розробку та виробництво несезонного, високоякісного, доступного артемізиніну та залучав компанії Amyris та Sanofi для надання допомоги у певних частинах проекту.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Amyris, Inc. Chief Executive Officer to Ring the NASDAQ Stock Market Closing Bell. www.nasdaq.com (англ.). Архів оригіналу за 30 червня 2020. Процитовано 30 червня 2020.
  2. Chatsko, Maxx (1 червня 2020). Here's Why Amyris Is Soaring Today. The Motley Fool (англ.). Архів оригіналу за 2 липня 2020. Процитовано 30 червня 2020.