Ancylometes rufus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ancylometes rufus

Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Членистоногі (Arthropoda)
Клас: Павукоподібні (Arachnida)
Ряд: Павуки (Araneae)
Підряд: Аранеоморфні павуки (Araneomorphae)
Родина: Ctenidae
Рід: Ancylometes
Вид: A. rufusi
Ancylometes rufus
(Walckenaer, 1837)
Посилання
Вікісховище: Ancylometes rufus
EOL: 1199592
ITIS: 874091
NCBI: 2066573

Ancylometes rufus — вид павуків родини Ctenidae.

Поширення[ред. | ред. код]

Поширений у північній частині Південної Америки. Мешкає в басейні Амазонки та вздовж атлантичного узбережжя Бразилії. Населяє тропічні ліси. Трапляється біля ставків, невеликих струмків або вздовж берегів більших річок.

Опис[ред. | ред. код]

Павук вполював жабу

Самець завдовжки 25-30 мм. Просоми дорослих самців темно-коричневого кольору з широкими кремово-білими бічними смугами. Основа хеліцер білого кольору. Живіт темно-коричневий дорсально, вентрально світліший. Ноги темні, з білими лініями збоку на стегні, іноді з білими плямами дорсально на стегні і надколінках.

Самиця завдовжки 40-50 мм. Самиці набагато світліші від самців. Просома та черевце рівномірно коричневі, ноги та хеліцери з розмитими темними або жовтими неправильними плямами.

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Павук веде водний спосіб життя. Плаває на поверхні води, полюючи там. За необхідності пірнає під воду. Може залишатися там до години завдяки кисню, що зберігається в його густих волосках. Наприклад, у разі небезпеки павук надовго залишається під водою і знаходить сховище на дні водойми або серед рослинності. Полювати він як на суші, так і у воді. При полюванні покладається на зір та вібрацію поверхні. Харчується різними безхребетними та дрібними хребетними (дрібною рибою та жабами).

Посилання[ред. | ред. код]