AusGamers

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
AusGamers
Посилання ausgamers.com
Тип новинний сайт про комп'ютерні ігриd
Мови англійська
Власник AusGamers Pty Ltd
Започатковано 1996

AusGamers, скорочено від Australia's Games Community (укр. Ігрова спільнота Австралії) — австралійський веб-сайт, присвячений комп'ютерним іграм, запущений у 2000 році. Сайт публікує новини, огляди, файли та інші матеріали про комп'ютерні ігри. Створювався організаторами LAN party Австралії як інформаційний ресурс про комп'ютерні ігри, а також як платформа для організації LAN та онлайн заходів[1].

Історія[ред. | ред. код]

Сайт був створений організацією LAN-party в Австралії групами QGL, Shafted, MPU і WonderLAN, після кваліфікаційної зустрічі CPL в Мельбурні в 2000 році, як структура для національних ліг та організації LAN-party. Був названий на честь однойменного IRC-каналу в мережі EnterTheGame і запущений у листопаді 2000 року[2].

Незабаром до Ausgamers приєдналися інші LAN організатори і було прийнято рішення проводити LAN-party по всій країні одночасно, щоб уможливити змагання між штатами. Швидке інтернет-з'єднання надавав один із найбільших інтернет-провайдерів Австралії Telstra, який був спонсором проекту. Ця ініціатива швидко втратила актуальність зі збільшенням доступності широкосмугового інтернету та падінням інтересу до LAN-party[2].

У тому ж 2000 році адміністратори сайту створили компанію Mammoth Media і отримали контракт від Telstra на адміністрування їх ігрового сервісу GameArena[2].

Сайт продовжив розвиватися у повноцінний ігровий портал, що включав ігрові новини, сховище файлів, список LAN-party та інтернет-форум. Сайт також надавав безкоштовний веб-хостинг для ігрових сайтів, таких як сайти кланів, файли, LAN-сайти та інші. На 2004 рік сайт надавав хостинг для більш ніж 2000 сайтів, а кількість зареєстрованих користувачів була більшою за 65000 осіб[2].

У 2014 році було здійснено перезапуск AusGamer. Головний редактор видання назвав цю подію «переходом на новий рівень». Оновлений сайт отримав новий дизайн, а його редакція оголосила, що збільшить виробництво відео та посилить підтримку незалежних розробників з Австралії та Нової Зеландії[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б AusGamers site to relaunch. MCV pacific (англ.). 4 вересня 2014. Архів оригіналу за 5 вересня 2014. Процитовано 18 січня 2022.
  2. а б в г Sue Morris. Make new friends and kill them. Online multiplayer computer game culture. // Virtual Nation: The Internet in Australia : [англ.] / Gerard Goggin. — UNSW Press, 2004. — С. 142—-143. — 300 с. — ISBN 9780868405032.