Blind (пісня Korn)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Blind
Сингл Korn
з альбому 'Korn'
Випущений 1994
Формат CD
Жанр Ню-метал
Тривалість 4:19
Лейбл Epic Records
Продюсер Ross Robinsond
Хронологія синглів Korn
Попередній
←
"Christmas Song"
(1993)
"Need To"
(1995)
Наступний
→
Музичне відео
«Blind» на YouTube

Blind  — перший сингл американської ню-метал — групи Korn . Пісня з'явилася на першому однойменному альбомі групи.

Перша версія пісні була опублікована на демозапису групи, Neidermeyer's Mind, що вийшла в 1993. Між версіями пісні на демо і синглі були деякі відмінності, первісна версія мала більше хеві-металічне звучання, а версія, що з'явилася на дебютному LP групи, містила програш у стилі хіп-хоп. Цей програш досить сильно схожий на пісню Cypress Hill Lick A Shot.

Пісня використовувалася як фінальної теми в американській версії мультсеріалу «Вуличний боєць 2: Аніме», а також використовувалася у фільмі «Янголи Чарлі» 2000 року, режисер якого Джозеф МакГінті також поставив кілька відеокліпів Korn.

"Blind " є улюбленою піснею Korn у Девіда Сільверії , колишнього барабанщика і одного із засновників групи.

Пісня використовувалася як відкриває треку на всіх шоу Korn аж до виходу альбому Issues в 1999, після якого відкриває піснею стала «Falling Away From Me». Однак, «Blind» завжди виконують «на біс».

Відеокліп[ред. | ред. код]

Відео схоже на кліп «Shoots and Ladders». Korn виступають перед жвавими глядачами в невеликому приміщенні. На задньому плані приміщення можна побачити напис «Korn». Кліп вийшов у січні 1995.

Витоки[ред. | ред. код]

Це одна з пісень, який Джонатан Девіс написав зі своїм колишнім одногрупником з Sexart, гітаристом Раяном Шаком і той факт, що Шак ні згаданий як автора пісні на альбомі, мало не довів справу до суду.

Пісня про захоплення Джонатана амфетамінами і марні спроби зав'язати. Згодом, він повністю припинив вживати наркотики і алкоголь.