Bobby, It's Cold Outside

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Боббі, надворі холод»
англ. Bobby, It's Cold Outside
Другий Номер Боб розробляє план
Другий Номер Боб розробляє план
Другий Номер Боб розробляє план
Сезон № 31
Серія № 672
Перший показ 15 грудня 2019
Сценарій Джефф Вестбрук і
Джон Фрінк
Режисер(и) Стівен Дін Мур
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника ZABF01
Запрошені зірки
Келсі Греммер в ролі Другого Номера Боба, Скотт Бакула і Стів Балмер в ролі самих себе
Особливості серії
Політ у заставці Санта-Клаус на самокерованих санях пролітає через екран, вигукуючи: «Хо-хо-хо!»
Сцена на дивані Диван вішають як прикрасу різдвяної ялинки, і на неї кладуть сім'ю Сімпсонів, але коли ставлять Гомера, дерево падає, і Гомер вигукує: «Д'оу! Хо-хо!»
Хронологія
Попередня Наступна
Todd, Todd, Why Hast Thou Forsaken Me? Hail to the Teeth
Сезон 31
Список серій

«Bobby, It's Cold Outside» (укр. «Боббі, надворі холод») — десята серія тридцять першого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 15 грудня 2019 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

За п'ять тижнів до Різдва Ленні замовляє свій різдвяний подарунок через Інтернет. За два дні його доставляють, але хтось негайно викрадає його з ґанку будинку. Згодом все більше людей позбавляють доставлених подарунків. Коли план Ленні обдурити грабіжників порохом не вдається і закінчується травматично, Ленні пише кров'ю ініціали «SB» (серед підозрюваних Сельма Був'є, Скотт Бакула, Стів Балмер і Сандра Буллок).

Працюючи доглядачем маяку, Другого Номера Боба відвідує сусідка Кассандра, яка говорить, що розповіла про Боба у місті. Коли негайно приїжджають двоє чоловіків, Боба це дратує, однак вони пропонують йому роботу в тематичному парку розваг Спрінґфілда цьогорічним Санта-Клаусом.

Побачивши місцеві новини, Барт підозрює Боба у скоєних викраденнях. Коли хлопчик знову навідується до селища Санти, Боб переконує Барта у своїй невинності. Натомість, він допомагає Барту знайти винного, сховавшись як подарунок на ґанку будинку Сімпсонів.

Фургон злодія приїжджає, і Сімпсони їдуть за ним до ангару, де з'ясовується, що винними є Вейлон Смізерс і містер Бернс (чиї ініціали «SB»). Ліса припускає, що Бернс зробив це, бо відчуває депресію. Містер Бернс розповідає історію того, як у дитинстві Різдво йому розбило йому серце, коли він попросив Санту, лише «щоб батько усміхнувся, а мати обійняла», але натомість його відправили в інтернат. Боб як Санта переконує Бернса, що суворе виховання зробило його успішним, яким він є сьогодні. Тож Бернс і Смізерс повертають подарунки.

По поверненні Боба на маяк, Кассандра приносить Бобу різдвяний подарунок — граблі, — і говорить Бобу, що знає все про його минуле. Однак, їй байдуже, і хоче, щоб він поцілував її. Під час їх сумісного музичного номеру, Гораціо Маккалістер врізається у скелю, оскільки світло маяків так ніхто і не засвітив.

У фінальній сцені у міжнародному аеропорту Спрінґфілда Стів Балмер зустрічає Монті Бернса. Бернс запитує його, як він може бути настільки позитивним у всьому, і просить навчитись, як це робити. Коли Бернс намагається скопіювати поведінку Балмера, він заподіює собі шкоду і його вивозить «швидка», а Стів Балмер їде з ним.

У сцені під час титрів під різдвяну мелодію показано вітальні листівки з деякими героями.

Виробництво[ред. | ред. код]

Виконавчий продюсер Ел Джін заявив, що актрису Сандру Буллок не запрошували виконати камео в ролі самої себе, оскільки «хотіли б дати їй більшу роль»[1].

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

  • Назва серія — відсилання до пісні 1944 року «Baby, It's Cold Outside» Френка Лоссера. Також цю пісню (з переробленими словами) разом виконують Боб і Кассандра наприкінці серії[2].
  • Серія містить відсилання до інших зимових серій «Сімпсонів»:
    • Другий Номер Боб не прагне смерті Барта і досі є доглядачем маяка, яким став наприкінці серії «Gone Boy»[2];
    • У селищі Санти, як і в серії «'Tis the 30th Season», є «Бик для обіймів»;
    • Меґґі відправляється на експресі «Гнома у домі» — іграшки із серії «The Nightmare After Krustmas». Також до «Крастіздва» відсилає листівка в титрах «Merry Krustmas»[2].
  • Коли Сімпсони їдуть машиною, вони наспівують Інтернет-пісню «Baby Shark» (укр. «Акуленя»)

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 4,97 млн осіб з рейтингом 1.7, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[3].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку C, сказавши, що у серії хоча б «показано улюбленого неефективного психотерапевтичного вбивцю, який повернувся до міста на свята. З усіх повторюваних персонажів [„Сімпсонів“], Боб, найімовірніше, прикрасить мій день чи будь-який епізод, просто завдяки очевидній радості Келсі Греммера у ролі поганця…»[2].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії три з половиною з п'яти зірок, сказавши, що серія — «це подвійно набита сумка для димоходу…»[4].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 2,66/5[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Al Jean [@AlJean] (17 грудня 2019). didn’t ask; we’d want to give her a bigger part (Твіт) (англ.). Процитовано 10 січня 2021 — через Твіттер.
  2. а б в г Sideshow Bob is wasted in a Simpsons holiday episode with no reason to exist. The A.V. Club (англ.). 16 грудня 2019. Архів оригіналу за 10 січня 2021. Процитовано 6 вересня 2023.
  3. UPDATED: SHOWBUZZDAILY’s Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 12.15.2019 | Showbuzz Daily. www.showbuzzdaily.com. Архів оригіналу за 17 грудня 2019. Процитовано 10 січня 2021.
  4. The Simpsons Season 31 Episode 10 Review: Bobby: It's Cold Outside. Den of Geek (англ.). 16 грудня 2019. Архів оригіналу за 13 листопада 2020. Процитовано 10 січня 2021.
  5. Rate & Review: "Bobby, It's Cold Outside" (ZABF01). The No Homers Club (англ.). 15 грудня 2019. Процитовано 6 вересня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]