Brancott Estate

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Brancott Estate
Тип Wholly owned subsidiary
Галузь wine
Засновано 1961
Штаб-квартира Auckland, New Zealand
Співробітники 750 (permanent)
Холдингова компанія Pernod-Ricard
brancottestate.com

Brancott Estate - бренд, найбільшого виробника вина в Новій Зеландії прийнятий Pernod Ricard з 2010 року.

Назва походить від його винного заводу Brancott у Бленгеймії. Таку назву було обрано, щоб зменшити плутанину на ринку Сполучених Штатів з винами штату Монтана.

Винзавод був досить значним протягом історії виноробства Нової Зеландії. [1]

Історія вин Монтана[ред. | ред. код]

Монтану заснували хорватські імігранти Іван та Аманда Юкіч (Юкичі), які посадили свої перші виноградні лози в 1934 році в Титірангі, розташованому в хребтах Вайтакере на захід від Окленда. Перше вино було продано в 1944 р., а до 1960 р. було вже висаджено 10 га виноградників. У 1961 році сини Івана, Мате та Френк створили компанію Montana Wines. До кінця 1960-х років компанія значно розширилася, висадивши виноградну лозу на землі на південь від Окленда. У 1973 році компанія розширилася на Гісборн та Мальборо. Монтана була зареєстрована на Новозеландській фондовій біржі, спочатку як "Corporate Investments Limited", а потім як Вина Монтани. Він був головним спонсором нагород Новою Зеландією в Монтані з 1994 по 2009 рр. [2]

У 2000 році Монтана придбала вина Corbans Wines, другий за величиною на той час виробник у Новій Зеландії. При цьому контроль продажів вин на внутрішньому ринку становила 60% та значно збільшився експорт вина в країні.[3] Потім,в 2001 році, сама Монтана була прийнята британською фірмою Allied Domecq, після того, як врешті перевершила Lion Nathan. [4] В 2005 році Allied Domecq була придбана Перно Рікардом.[5]

У 2010 році Перно Рікард розпродав кілька своїх брендів, включаючи Corbans Wines та Lindauer іншим великим новозеландським винним операторам. [6]

Винні заводи[ред. | ред. код]

Частина виноградників Бранкотт, Мальборо.

Вина Montana мали кілька винзаводів по всій країні.

Виноробня Бранкотт[ред. | ред. код]

Виноробня Бранкот була відкрита в 1977 році і виробляє всі її вина Мальборо (переважно Совіньон Блан), та вино з виноградників Вайпара. Вона розташована на Державному шосе 1, на південь від Бленгейма.Тут пресують багато винограду для ігристих вин Монтани. На виноробному заводі Тамакі проводиться вторинне бродіння.

Винзавод Church Road[ред. | ред. код]

Виноробня Church Road, заснована в 1897 році є однією з трьох найстаріших у затоці Хоукс. Перший комерційний сорт Каберне Совіньйон у Новій Зеландії був вироблений Томом Макдональдом у 1949 році. Об’єкт Church Road був придбаний Монтаною в 1988 році. Останніми роками винний завод збільшив свою діяльність та розширив асортимент бренду Church Road.

Винзавод Корбанс[ред. | ред. код]

Винзавод Corbans заснований компанією McWilliam's Wines у 1981 році. У 1984 році власники змінилися на Cooks , у 1987 році на Corbans, у 2000 році на Montana . Це був більш комерційний об'єкт, в порівнянні з Church Road, і сприяв брендам Longridge, Verde, Huntaway, Corbans та Robard & Butler. В 2010 році торгова марка Corbans була продана Lion. В 2012 році винзавод був закритий, а більша частина його виробництва перейшла до заводу Church Church.

Виноробня Монтана Гісборн[ред. | ред. код]

Виноробний завод Montana Gisborne був одним з найбільших виноробних підприємств у країні. В 1973 році оригінальна установка в Монтані була придбана завдяки бізнесу, заснованому Фредріхом Вонсідлером. У 1986 році було включено сусідній об'єкт від Penfolds NZ , а у 2000 році - Corbans . У 2010 році Pernod Ricard продав виноробню та деякі асоційовані бренди партнерству Lion Indevin.

Винний завод Тамакі[ред. | ред. код]

Вина Монтани розливаються на винному заводі Tamaki в Окленді, відкритому в 1975 році. Всі ігристі вина проходять вторинне бродіння (в пляшці) в Окленді.

Ключові марки[ред. | ред. код]

Pernod Ricard управляє кількома різними брендами в Новій Зеландії. Розташовані приблизно за порядком престижу.

Церковна дорога[ред. | ред. код]

Двері льоху Church Road

Флагманський бренд представляє спочатку винзавод Тома Макдональда, виноробня Church Road у Тарадейлі поблизу Нейпіра. Тут виробляються переважно суміші Мерло - Каберне, Шардоне, Сира, Совіньйон Блан та Піно Грі у декілька рівнів. У залежності від ціни, вина Tom є одними з найдорожчих вин Нової Зеландії. Далі йдуть асортименти Grand Reserve та McDonald Series і нарешті доступний асортимент дешевих білих етикеток вин Church Road .

Вина Монтана, садиба Бранкотт[ред. | ред. код]

У 2010 році Montana Wines було перейменовано в Brancott Estate, де її вина вже продавались більше десяти років під цією маркою. Сьогодні лише серія вин «Винороб» носить торгову марку Монтана в межах Нової Зеландії, оскільки все ще існує сильне визнання бренду Монтана та асоціація з винами Нової Зеландії. [7]

У штаті Монтана є кілька рівнів вин під маркою Brancott Estate. Найпрестижніша марка - це Letter Series - асортимент вин, що випускаються лише в Мальборо.

  • Серія листів; "B" Sauvignon Blanc, "O" Chardonnay, "P" Gewürztraminer, "T" Pinot Noir, "R" Sauvignon Gris, "F" Pinot Gris.

Доступні винні серії (без певного замовлення);

  • Серія виноробів у Монтані
  • Серія Estate Brancott
  • Університет Бранкотт, окремий регіон, серія Терруар
  • Серія листів Бранкотт-Естейт
  • Серія органічних живих земель Brancott Estate
  • Бранкотт Естейт Політ з низьким вмістом алкоголю
  • Ігристі серії Brancott Estate (включаючи блискучі совіньйон-блан і піно-сире)

Deutz[ред. | ред. код]

Преміум-бренд ігристого вина в Монтані співпрацює з французьким Champagne Deutz з 1988 року

  • Deutz Marlborough Cuvée
  • Дойтц Блан де Блан
  • Deutz Pinot Noir Cuvée.

Стоунлі[ред. | ред. код]

Стоунлі - виноградник на базі Мальборо. Він виробляє в основному білі вина середнього класу і використовує у винограднику світлі камені, щоб відбивати сонячне світло в навісі для поліпшення дозрівання. [8]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Montana changes brand for export wines. The Marlborough Express. Fairfax Media. 25 червня 2010. Архів оригіналу за 7 вересня 2019. Процитовано 23 червня 2018.
  2. Gibson, Nevil (11 травня 2009). Montana Wines ends 15-year stint as book award sponsors. The National Business Review. Архів оригіналу за 23 June 2018. Процитовано 9 серпня 2017.
  3. Montana buys out Corbans. The New Zealand Herald. 20 вересня 2000. Архів оригіналу за 1 вересня 2018. Процитовано 1 вересня 2018.
  4. Brand stays but Montana name to go. The New Zealand Herald. 19 серпня 2004. Архів оригіналу за 21 жовтня 2012. Процитовано 11 вересня 2011.
  5. New Zealand wine to remain French. The New Zealand Herald. 13 січня 2006. Архів оригіналу за 21 жовтня 2012. Процитовано 11 вересня 2011.
  6. Pernod to sell NZ wine brands. Radio New Zealand. 19 жовтня 2010. Архів оригіналу за 7 серпня 2019. Процитовано 8 серпня 2019.
  7. Winter, Chloe (31 січня 2018). Some Montana wines to be made with Australian grapes, not NZ. Stuff. Fairfax Media. Архів оригіналу за 23 червня 2018. Процитовано 23 червня 2018.
  8. Our Vineyard - Wairau Valley, Marlborough, NZ. Stoneleigh. Pernod Ricard Winemakers. Архів оригіналу за 23 червня 2018. Процитовано 23 червня 2018.