Brink

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Brink
Розробник Splash Damage
Видавець Європейський Союз Bethesda Softworks
Дистриб'ютор Valve Corporation [1]
Жанр(и) шутер від першої особи з елементами РПГ
Платформа Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Дата випуску NA May 17, 2011 [2]
EU May 20, 2011
Режим гри однокористувацька гра[3], багатокористувацька гра і кооперативний режим
Мова англійська і російська
Технічні деталі
Рушій Id Tech 4
Носій DVD-ROM, BD-ROM
Brink[d]
Офіційний сайт
CMNS: Brink у Вікісховищі

Brink (буквально перекладається як: край чогось, берег, грань) - відеогра в жанрі шутеру від першої особи з елементами RPG, яку розробляла Британська компанія Splash Damage. Гра вийшла 13 травня 2011 року і була випущена компанією Bethesda Softworks для платформ Microsoft Windows, PS3 та Xbox 360.

«Brink» поєднує в собі одиночний, кооперативний і багатокористувацький режими - тобто персонаж розвивається в усіх режимах гри. Гравець сам обирає бойову роль, яку хоче взяти на себе у світі гри Brink, як битися, щоб зберегти себе і останній притулок для людства. Brink пропонує чудове поєднання динамічного бою, велику кількість налаштувань, а також інноваційну систему управління.

23 серпня 2017 року гра стала безкоштовною в Steam. У гру були додані мікротранзакції.

Сюжет[ред. | ред. код]

Створене людиною плавуче місто, назване Ark (укр. Ковчег), що складається із сотень окремих плавучих островів, знаходиться на межі повномасштабної громадянської війни. Спочатку воно було побудоване як експериментальне незалежне і на 100% «зелене» природне середовище. Після швидкого зростання рівня світового океану на Землі, Арк став притулком для всього людства. Близько 25 років соціальної нестабільності і жителі Арка досягли зламного моменту. Тільки завдяки вашим рішенням зміниться майбутнє Арка і людської раси.

Трейлер-тизер[ред. | ред. код]

У випущеному трейлері - тизері, показується безтурботне місто під назвою Ковчег, який являє собою «їх бачення майбутнього», ставши втіленою вершиною досягнень науки і техніки. Планета, на якій розташований Ковчег, піддається нападу (звуки стрілянини в трейлері), і приходить час «останньої надії на порятунок». Наприкінці трейлера йдеться, що Ковчег є порятунком для декого, але не для всіх. Статичні зображення, що змінюються в трейлері дають зрозуміти, що місто знаходиться в гігантській вежі.

Розробка гри[ред. | ред. код]

Гра створюється на рушії id Tech 4 з оновленим механізмом рендеринга і покращеною підтримкою багатоядерних процесорів.[4]

В кінці липня 2009 року технічний директор Splash Damage Арноут ван Міір (англ. Arnout van Meer) в інтерв'ю для сайта PC Games Hardware розповів про перспективи і можливості Direct3D 11 для створення ігор.[5]

Відгуки і критика[ред. | ред. код]

Країна Ігор: «Але при цьому Brink все одно залишиться загадкою: це прекрасний шутер з дивовижною стилістикою, який чомусь нехтує очевидними вимогами жанру. Виправданням може послужити лише те, що це свого роду експеримент, який, тим не менш, далеко не кожен зможе назвати вдалим. »

PC Ігри:« За великим рахунком, рятує гру, крім унікального візуального стилю, лише традиційне літнє, а інших гідних мережевих шутерів в даний момент не спостерігається. »

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Splash Damage‚ Äôs Brink: This Is How It Is. Rock, Paper, Shotgun. 18 вересня 2009. Архів оригіналу за 22 вересня 2009. Процитовано 4 листопада 2015.
  2. Bethesda Softworks details 2011 schedule. New Game Network. 27 січня 2011. Архів оригіналу за 1 квітня 2012. Процитовано 27 січня 2011.
  3. Steam — 2003.
  4. . php? p = 191939 & postcount = 13 Post on Splashdamage forums by lead Programmer[недоступне посилання з червня 2019]
  5. Jube (29 липня 2009). Brink Interview @ PC Games Hardware (англійською) . Voodoo Extreme 3D. Архів оригіналу за 1 квітня 2012. Процитовано 3 січня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційні посилання

Російські сайти про Brink