Castle Crashers

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Castle Crashers
Розробник The Behemoth
Видавець
Дистриб'ютор Steam, Microsoft Store і PlayStation Store
Жанр(и) Beat ’em up
Платформа OS X, PlayStation 3, Windows, Xbox 360, Xbox One
Дата випуску

Xbox 360: 27 серпня 2008 року PlayStation 3: 31 серпня 2010 року OS X, Windows:

26 вересня 2012 року
Режим гри багатокористувацька гра[1], однокористувацька гра[1] і кооперативний режим[1]
Мова англійська[1], німецька[1], французька[1], італійська[1], корейська[1], іспанська[1], спрощена китайська[d][1], традиційна китайська[d][1], японська[1], португальська[1] і російська[1]
Творці
Ігродизайнер(и) Ден Паладін і Том Фулп
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція і DVD
Офіційний сайт
CMNS: Castle Crashers у Вікісховищі

Castle Crashers[2] — відеогра жанру Beat 'em up, розроблена незалежною американською студією The Behemoth, видавцем виступила компанія Microsoft Studios.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія гри відбувається у вигаданому середньовічному світі. Від одного до чотирьох лицарів (залежно від кількості гравців) беруть участь у вечірці в замку короля. У цей час темний чаклун викрадає містичний королівський дорогоцінний камінь і захоплює чотирьох принцес. Король відправляє лицарів повернути камінь, врятувати принцес і вчинити правосуддя над чаклуном.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Castle Crashers є грою в жанрі action-adventure з ізометричною графікою. Гравець бере на себе роль одного з лицарів, якому потрібно зупинити злого чаклуна. На допомогу герою дається багатий вибір зброї, а також багато магічних заклинань. При проходженні гри кількість використовуваних предметів і заклинань збільшується разом з міццю орд противника. Всього в грі 25 видів заклинань і 79 видів зброї. Коли лицар б'є ворогів, він отримує очки досвіду, що поліпшують його рівень. Перехід на новий рівень дає спеціальні бали, які гравець може розподіляти між чотирма характеристиками: сила, магія, захист і спритність. Отримання першого рівня дає гравцеві два таких бали. Отримання наступних рівнів буде приносити всього по одному очку.

У звичайній грі після перемоги над будь-яким босом, у якого в полоні знаходиться принцеса, буде битва за "поцілунок принцеси" між гравцями, в зв'язку з чим рекомендується зберегти якомога більше здоров'я до кінця бою (загиблі не воскрешаються), якщо ви граєте не одні.

Персонажі[ред. | ред. код]

Спочатку для гри доступно четверо лицарів: зелений (володіє елементом отрути), червоний (володіє елементом блискавки), Синій (володіє елементом льоду) і помаранчевий (володіє елементом вогню); а також (при наявності DLC) Рожевий (володіє елементом любові), фіолетовий (елемента немає) і Хетті Хеттінгтон (елемент гроші), що б його отримати необхідно купити гру від тих же розробників BattleBlock Theater. Всього в грі 31 ігровий персонаж.

У грі є літаючі тварини які: допомагають битися з противниками, дають бонуси або лікують гравця.

Персонажі як отримати Персонажі як отримати Персонажі як отримати
Зелений Лицарь Є на старті Фіолетовий Лицарь Blacksmith Pack DLC Брут Пройти гру за Іскімоса
Червоний Лицарь Є на старті Хетті Хеттінгтон Якщо є гра BattleBlock Theater Цивільний Пройти гру за Селянина
Синій Лицарь Є на старті Чужий Якщо є гра Alien Hominid Conehead Пройти Вулкан Арену
Помаранчевий Лицарь Є на старті Варвар Пройти Арену Короля Культ мініон Necromantic Pack DLC
Рожевий Лицарь Pink Knight Pack DLC Ведмідь Пройти гру за скелета Фехтувальник Пройти гру за Індустріаліст
Скелет Пройти гру за Червоного Лицаря Змія Пройти гру за Злодія Пічне обличчя Пройти гру за Сірого Лицаря
Некромант Necromantic Pack DLC Ніндзя Пройти гру за Вогняного Демона Селянин Пройти Сільську Арену
Сарацен Пройти гру за Королівську Гвардію Сірий лицар Одолати першого босса Сірий лицар без шолома King Pack DLC
Вогняний демон Пройти гру за Помаранчевого Лицаря Іскімос Пройти Лідяну Арену Індустріаліст Пройти гру за Синього Лицаря
Король King Pack DLC Злодій Пройти Арену Злодіїв Королівська гвардія Пройти гру за Зеленого Лицаря
Бджоляр-вбивця Пройти гру за Варвара

Режими гри[ред. | ред. код]

У грі є 3 режими (Сюжет, Арена і «Варвар, вийди геть»), в кожен можна грати або одному, або з іншими людьми (4 гравці максимум).

  • Сюжет — у сюжеті лицарям потрібно врятувати всіх чотирьох принцес і повернути містичний королівський дорогоцінний камінь, але щоб це зробити потрібно пройти складні випробування, перемогти босів і міні босів, а після перемоги над всіма босами треба буде перемогти темного чаклуна.
  • Арена — на арені є чотири режими: битися і стеляться один з одним за перемогу, викопувати коштовності та битися з орками.
  • «Варвар, вийди геть» — ви з'являєтеся на квадратній карті побудованій із кліток по якім можна ходити, але щоб ходити вам потрібно натискати не WASD, а ті самі клавіші тільки весь час у різному порядку, на карті є декілька орків які так само ходять по карті, тільки вони йдуть за вами, з часом їх стає все більше і більше.

Випуск гри[ред. | ред. код]

Гру було анонсовано 14 липня 2005 року на Comic-Con International під назвою Ye Olde Side-Scroller[3]. Гра була випущена 27 серпня 2008 року в сервісі Xbox Live Arcade. 23 липня 2009 року The Behemoth оголосили, що Castle Crashers буде випущена і на PlayStation Network[4]. Гра була випущена на PlayStation 3 у Північній Америці 31 серпня 2010 року, а в Європі - 3 листопада 2010 року. Версія Microsoft Windows була оголошена 16 серпня 2012 року, ексклюзивна для Steam.

Розробка гри[ред. | ред. код]

Стиль гри був намальований головним дизайнером The Behemoth Деном Паладіном. Коли команда створювала гру, стиль Паладіна використовувалося як шаблон остаточної гри. Програміст Том Фулп допомагав у розробці гри, створюючи деяких тварин для героїв у самій грі, намальованих Паладіном. Значну частину музики для гри створили користувачі Newgrounds, а The Behemoth найняв двадцять осіб для створення своїх треків. Паладін створив два треки для гри. Саундтрек гри став доступний безкоштовно 1 вересня 2008 року на вебсайті Newgrounds.

Додатковий контент[ред. | ред. код]

Контент Дата випуску Початкова ціна Сьогоднішня ціна Що додає Платформа Як отримати
King Pack 14 січня 2009 4,99 дол. США 1,99 дол. США 2 персонажа, 2 види зброї і 1 тварину Всі на яких є гра Купити
Necromantic Pack 26 серпня 2009 1,99 дол. США 1,99 дол. США 2 персонажа, 2 види зброї і 1 тварину єксклюзивно для Xbox 360 Купити
Alien Hominid - - - 1 персонажа Xbox 360 і PlayStation 3 Додається якщо є гра Alien Hominid HD на Xbox 360 або Alien Hominid на PlayStation 2
Pink Knight Pack 2 лютого 2011 року - - 1 персонажа і 5 видів зброї Xbox Live розблокувати у грі Super Meat Boy на Xbox Live
Blacksmith Pack - 1,99 дол. США 1,99 дол. США 1 персонажа і 6 видів зброї Всі на яких є гра Купити
Hatty Hattington - - - 1 персонажа і 1 вид зброї Всі на яких є гра Додається якщо є гра BattleBlock Theater

Критика[ред. | ред. код]

Steam[ред. | ред. код]

У Steam гра оцінюється на 10 з 10. Усього більше 47.000 відгуків.  Більшість з них позитивні.

Metacritic[ред. | ред. код]

На сайті Metacritic люди оцінили гру на 7.7 з 10[5].

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н п р Steam — 2003.
  2. Castle Crashers® у Steam. store.steampowered.com (укр.). Архів оригіналу за 25 квітня 2020. Процитовано 15 квітня 2020.
  3. Comic-Con 2005: New Behemoth Hack n' Slash - IGN (англ.), архів оригіналу за 24 лютого 2021, процитовано 23 травня 2020
  4. Castle Crashers busting onto PS3. GameSpot (амер.). Архів оригіналу за 24 березня 2019. Процитовано 23 травня 2020.
  5. Castle Crashers. Metacritic (англ.). Архів оригіналу за 2 червня 2019. Процитовано 18 травня 2020.