Chondrocladia lampadiglobus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Chondrocladia lampadiglobus

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Губки (Porifera)
Клас: Звичайні губки (Demospongiae)
Ряд: Poecilosclerida
Родина: Cladorhizidae
Рід: Chondrocladia
Вид: C. lampadiglobus
Chondrocladia lampadiglobus
Vacelet, 2005
Посилання
Вікісховище: Chondrocladia lampadiglobus
Віківиди: Chondrocladia lampadiglobus
EOL: 538278

Chondrocladia lampadiglobus — вид губок родини Cladorhizidae. Описаний у 2005 році.[1]

Поширення[ред. | ред. код]

Вид поширений на півдні Тихого океану в районі Східно-Тихоокеанського хребта, біля острова Пасхи та чилійського узбережжя. У цих районах губка переважно живе на вулканічних поверхнях на глибині від 2600 до 3000 метрів, але тримається подалі від багатих на види вулканічно активних зон.

Опис[ред. | ред. код]

Губка розміщена на тонкому стеблі заввишки до 25 см. До дна стебло прикріплене довгими ризоїдами, завдовжки до 50 см. Тіло циліндричної форми завдовжки до 6 см. З нього радіально виходить 10-20 променів. Промені сягають до 5 см завдовжки, діаметром 2-4 мм, і кожен з них має на своєму кінці прозору сферичну структуру, яка несе сперматофори.

Вся поверхня губки покрита подовженими склеритами, які найчастіше знаходяться на тілі і рідше на стеблі. Вони складаються з криволінійного валу з шістьма гострими крилами в кожному і вирізом на кінці. Склерити служать губці для полювання на дрібних ракоподібних.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 червня 2021. Процитовано 3 червня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]