Climacoceras

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Climacoceras
Період існування: міоцен
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Парнокопитні (Artiodactyla)
Родина: Climacoceratidae
Рід: Climacoceras
MacInnes, 1936
Види
  • C. africanus (типовий) MacInnes, 1936
  • C. gentryi Hamilton, 1978
Вікісховище: Climacoceras

Climacocerasрід вимерлих парнокопитних, що жили в Африці та Європі в міоцені. Представники Climacoceras були споріднені жирафам, і раніше цей рід входив до Giraffidae, але тепер поміщений до Climacoceratidae, сестринської групи в межах надродини Giraffoidea. Скам'янілості двох найвідоміших видів Climacoceras, C. africanus і C. gentryi, були знайдені в Кенії. Тварини були близько 1.5 м у висоту і мали великі кісточки, схожі на роги. C. africanus мав оссікони, схожі на високі, вкриті шипами стебла рослин, тоді як оссікони C. gentryi нагадували шипуваті півмісяці. Рід колись був поміщений у Palaeomerycidae, потім Giraffidae. Зараз він вважається жирафоїдом родини Climacoceratidae, встановленим Гамільтоном.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • MacInnes, D. G. 1936, "A new genus of fossil deer from the Miocene of Africa", Journal of the Linnean Society, Zoology 39: 521–530.
  • Hamilton, W. R., 1978, "Cervidae and Palaeomerycidae", 495–508, in Maglio, V. J. & Cooke, H. B. S., (eds.) "Evolution of African mammals", Harvard University Press, Cambridge, Massachusetts & London, England, 1978, xiv-641