Crocidura ninoyi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Crocidura ninoyi
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Комахоїдні (Eulipotyphla)
Родина: Мідицеві (Soricidae)
Рід: Білозубка (Crocidura)
Вид:
C. ninoyi
Біноміальна назва
Crocidura ninoyi
Esselstyn & Goodman, 2010

Crocidura ninoyi (білозубка сибуанська[1]) — дрібний ссавець, вид роду білозубка (Crocidura) родини мідицеві (Soricidae) ряду мідицеподібні (Soriciformes). Вид описаний на основі попередніх молекулярних філогенетичних досліджень і морфологічних ознак.

Етимологія[ред. | ред. код]

Новий вид названий на честь Беніньо «Ніноя», молодшого, померлого філіппінського сенатора, який пручався деспотичному режиму Фердинанда Маркоса з кінця 1960-х років до початку 1980-х років. Його вбивство в 1983 році призвело до падіння Маркоса і відновленням демократії на Філіппінах.

Опис[ред. | ред. код]

Новий вид є середнім з Crocidura, з довжиною голови й тіла 84–97 мм, хвоста 66–75 мм, а маса 9.5–13.5 грама. Шерсть сіро-коричнева і трохи темніша на спинній стороні ніж на черевній. Хвостова пігментація аналогічна до волосяного покриву. Хвіст майже голий з рідкісними волосками щетини на периферійній половині.

Поширення[ред. | ред. код]

Вид з Філіппін, Сибуянські острови.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Українська назва є транскрибуванням та/або перекладом латинської назви авторами статті і в авторитетних україномовних джерелах не знайдена.
  • Esselstyn, Jacob A.; Goodman, Steven M. (2010). "New species of shrew (Soricidae: Crocidura) from Sibuyan Island, Philippines". Journal of Mammalogy 91 (6): 1467–1472.