DUNS

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

DUNS або DUNS (повністю англ. Data Universal Numbering System — «Універсальна система нумерації даних»):

  1. Міжнародний ідентифікатор юридичних осіб. Систему нумерації компаній було введено 1963 р. американською корпорацією Dun & Bradstreet (D&B), у побуті — DUNS-реєстр, який існує з 1841 р. і є найстарішим світовим провайдером інформації про юридичних осіб[1] .
  2. Номер використовується для швидкого пошуку інформації про юридичних осіб у глобальній базі даних Dun & Bradstreet, яка охоплює всі компанії світу, надається учасниками міжнародного партнерства World Wide Network. Завдяки використанню номера учасники міжнародної економічної діяльності — банки, експортери, імпортери, державні органи — можуть ідентифікувати організації, що працюють з ними, та виконати міжнародні вимоги щодо перевірки контрагентів.
  3. Цифровий запис у цьому реєстрі для унікальної ідентифікації компаній, у побуті номер DUNS або DUNS-номер. Є унікальним ідентифікаційним кодом з дев'яти цифр, що присвоюється суб'єкту підприємницької діяльності. Заявленою метою створення реєстру DUNS у 1963 році було підтвердження ділової репутації суб'єктів підприємницької діяльності.

Отримання номера[ред. | ред. код]

DUNS присвоюється всім зареєстрованим у різних країнах юридичним особам, зокрема державним організаціям, автоматично. Станом на 25 лютого 2017 офіційний сайт проекту повідомляє, що отримати DUNS-номер за офіційною заявкою можна безкоштовно, він засновується в системі за час від 24 до 48 годин[2] .

Номер також можна отримати в Мережі, але тоді термін очікування становитиме 30 робочих днів (за одним винятком — номер DUNS надається миттєво комерційним структурам з реєстраційним номером Великої Британії).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dun & Bradstreet Founded - This Month in Business History - Research Guides at Library of Congress. Архів оригіналу за 28 жовтня 2021. Процитовано 28 жовтня 2021.
  2. Company Update — Dun & Bradstreet

Посилання[ред. | ред. код]