Doomsday Clock

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Годинники судного дня
Doomsday Clock
Загальні дані про видання
Видавець США «DC Comics»
Україна «Рідна мова»
Країна США США
Мова англійська
Формат обмежена серія
Дата публікації 22 листопада 2017 — 2019
Головні герої Вартові та Всесвіт DC
Творча команда
Творець(і) Джефф Джонс
Сценарист(и) Джефф Джонс
Художник(и) Ґері Френк[en]
Колорист(и) Бред Андерсон
Технічні дані про видання
Віковий рейтинг 16+
К-сть сторінок 256
К-сть випусків 12 випусків

«Doomsday Clock» (укр. «Годинники судного дня») — це серія коміксів супергероїв DC Comics, яка публікується з 2017 року, зі сценарієм від Джеффа Джонса, та малюнком від Френка Ґері та кольору від Бреда Андерсона. Ця серія завершує історію, встановлену в New 52 та Rebirth, і є прямим продовженням графічного роману Watchmen Алана Мура, Дейва Ґіббонса і Джона Гіґґінса.

Створення[ред. | ред. код]

Коріння цього сюжету знаходяться ще у давніх концепціях, розробленими у коміксах Старлін, які він написав і намалював для Marvel ще у 1970-х роках, в першу чергу це сам Танос і Камені Вічності. Старлін повернувся до Marvel в 1990 році як письменник для «Silver Surfer (Vol. 3)» (укр. «Срібний серфер (3-я серія)»), починаючи з випуску #34, з допомогою художника Ліма. Ця сюжетна лінія розвивалася протягом цілих шістнадцяти випусків з різних серій і двох спін-оффних випусків обмеженої серії «Thanos Quest» (укр. «Завдання Таноса»), перш ніж завершиться основна серії події під назвою «Рукавиця нескінченності». Улюблений серед фанатів художник Перез намалював перші три випуски і вісім сторінок четвертого випуску, перш ніж його напружений графік та невдоволення сюжетом коміксу привели до того, що його замінив Лім.

Персонажі[ред. | ред. код]

У серії є персонажі з коміксу «Вартові» та всесвіту DC, а також кілька ексклюзивних персонажів, таких як Реджі Лонґ (син Малькольма Лонґа та наступник Роршаха) і подружня пара злочинців, відомих як Мім і Маріонетка.

Сюжет[ред. | ред. код]

Ця історія це фінал сюжету, який був розпочатий у The New 52 і Rebirth. У коміксі представлена концепція Мультивсесвіту, де всесвіт Вартових існує окремо від всесвіту DC, і персонажі кожного всесвіту розглядають персонажів іншого всесвіту як вигаданих.

У Всесвіті Вартових, через сім років після різанини у Нью-Йорку, були опубліковані подробиці в журналі Роршаха, що розкривають роль Озимандії у цій події. Тепер утікач, Озімандія збирає кілька осіб, щоб знайти Доктора Мангеттена і повернути його, щоб врятувати світ.

Між тим, у теперішньому часі всесвіту DC розпалюється теорія змови - "Теорія суперменів", яка звинувачує федеральний уряд Сполучених Штатів у створенні своїх власних металюдей, ця теорія створила міжнародний конфлікт і призвела до гонки озброєнь, при цьому різні уряди по всьому світу вербують металюдей і створюють санкціоновані суперкоманди.

Оскільки персонажі з обох всесвітів зустрічаються один з одним, більшість з них намагаються знайти Мангеттена з різних причин, що призводить їх до відкриття таємниць і відкриттів, про які вони не знали.

Див. такорж[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]