Echinopsis oxygona

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Echinopsis rhodotricha
Ехінопсис гострогранний

Біологічна класифікація
Царство: Рослини (Plantae)
Відділ: Streptophyta
Порядок: Гвоздикоцвіті (Caryophyllales)
Родина: Кактусові (Cactaceae)
Підродина: Cactoideae
Триба: Trichocereeae
Рід: Ехінопсис (Echinopsis)
Вид: E.oxygona
Echinopsis oxygona
(Link) Zucc. ex Pfeiff. & Otto
Посилання
Вікісховище: Echinopsis_oxygona
Віківиди: Echinopsis oxygona
EOL: 5189167
IPNI: 132749-1
ITIS: 908058
МСОП: 151891
NCBI: 1217476
The Plant List: kew-2783544

Echinopsis oxygona — це вид квіткової рослини родини кактусових Cactaceae, який походить із Південної Бразилії, Уругваю та північної Аргентини. Його особливості включають: багато міцних шипів, кулясту форму та велику квітку з загостреними лавандовими або білими пелюстками та тонким слабким ароматом.

Культивування[ред. | ред. код]

Echinopsis oxygona відомий тим, що має величезні ефектні квіти на кінцях довгих трубок, які з’єднані з кактусом. Квітка має солодкий запах. Квітка розкривається ввечері та в’яне наступного дня в спекотні дні. Добре росте на сонці або в легкій тіні. Ці кактуси витримують сильну спеку і навіть температуру до −10 °C. Зазвичай це вуличні рослини. Вони звикли до сухого пустельного клімату, тому їх не потрібно поливати щодня.

Під час культивування у Великобританії ця рослина отримала нагороду Королівського садівничого товариства за заслуги в садівництві . [1]

Розмноження[ред. | ред. код]

Зазвичай біля основи кактуса починають з’являтися невеликі відростки. Їх можна відірвати та пересадити в інший горщик для подальшого вирощування у дорослий кактус. Зазвичай кактус зацвітає в середині літа.

Розмір і зростання[ред. | ред. код]

У бруньках рослини досить маленькі, але в молодому віці можуть рости досить швидко. У горщику кактус може вирости до 30 см. В іншому випадку кактус може вирости ще вище. Зазвичай ці кактуси можуть жити дуже довго.

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Echinopsis oxygona. www.rhs.org. Royal Horticultural Society. Процитовано 5 червня 2020.