Electric Counterpoint

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Electric Counterpoint
Композитор Стівен Райх
Видано 1987

Electric Counterpoint — мінімалістична композиція, написана американським композитором Стівом Райхом. Твір складається з трьох частин: «Швидка», «Повільна» і «Швидка». Композитор запропонував дві версії твору: одну для електрогітари і касети (стрічкова частина з двома електричними бас-гітарами та 7-ми електрогітарами), а інша для ансамблю гітар.

Створення і виконання

[ред. | ред. код]

Це було вперше записано гітаристом Патом Метені в 1987 році і випущено разом з Reich's Different Trains у виконанні квартету Кроноса в Nonesuch 979 176-2. Метені записав твір з використанням екстенсивного накладення в студії звукозапису. Гітаристи, охочі виконати твір, можуть використовувати попередньо записану ансамблеву композицію Метені або зробити запис самостійно, додавши 13-ту гітару в живий виступ. У 2007 році гітарний ансамбль Forestare зробив перший запис менш відомої другої версії на ATMA Classique.

Як і в інших творах Райха, цей твір вплинув на багатьох сучасних музичних виконавців, таких як The Orb, які семплували третю частину запису Пата Метені як один з гачків «Little Fluffy Clouds» і RJD2, який семплував частину початку своєї пісні «The Proxy» з його першого релізу, Deadringer. У 2008 році Joby Burgess' Powerplant аранжував роботу для Xylosynth, переймаючи вплив від Метені і Orb. Зовсім недавно Röyksopp назвав пісню після третьої частини. Дует зробив дві версії «True to Original Edit» і «Milde Salve.»[1] З 2012 року гітарист Radiohead Джонні Грінвуд виконав твір на кількох фестивалях[2][3] і на концертах за участю Лондонського сучасного оркестру; Він записав цей твір для альбому Nonesuch album of Reich works під назвою Radio Rewrite, випущеного в тому ж році (назва альбому була натхненна двома піснями Radiohead).[4]

Третя частина цього твору була включена в Edexcel GCSE Anthology of Music, в другій області дослідження, музики в 20-м столітті.

Electric Counterpoint III Fast був показаний в відеогрі Civilization V як один з «великих творів музики».

Третя частина також фігурує в the Bluecoats Drum та Bugle Corps 2015 виробництва «Kinetic Noise».[5]

Записи

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Röyksopp's track of the month — April 2010. Архів оригіналу за 23 січня 2013. Процитовано 19 серпня 2018.
  2. Jonny Greenwood // Electric Counterpoint. Open'ner Festival. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 10 березня 2015.
  3. Hear Jonny Greenwood Perform At Big Ears Festival ’14. Stereogum. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 10 березня 2015.
  4. Steve Reich’s "Radio Rewrite" Featuring Alarm Will Sound, Jonny Greenwood, Vicky Chow Out Now. Архів оригіналу за 3 листопада 2014. Процитовано 29 жовтня 2014.
  5. 2015 Bluecoats — Kinetic Noise. Архів оригіналу за 13 квітня 2019. Процитовано 19 серпня 2018.