Embrace Ukraine. Strengthen the Union

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Embrace Ukraine. Strengthen the Union
Дата створення / заснування 29 травня 2022
Логотип
Засновник Кабінет Міністрів України
Країна  Україна

Embrace Ukraine. Strengthen the Union (укр. Прийми Україну. Зміцни Союз) — комунікаційна кампанія, започаткована урядом України, 29 травня 2022 року із метою підтримки на шляху України до європейського майбутнього,[1] зокрема отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі 23-24 червня 2022 року.[2]

Передумови[ред. | ред. код]

28 лютого Україна після початку масштабного російського вторгнення під час російсько-української війни офіційно подала заявку на членство в Європейському Союзі та виконала всі необхідні процедури. 23-24 червня 2022 року відбудеться засідання лідерів ЄС, де розглядатиметься рішення щодо надання Україні статусу кандидата.

28 травня 2022 року, у містах Європейського Союзу розпочалися мирні вуличні акції на підтримку надання Україні статусу кандидата в члени ЄС у червні. Зокрема, акції відбудуться у Мілані, Відні, Брюсселі, Берліні, Парижі, Празі, Варшаві, повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.[3][4] Також за словами посла України у Чехії Євгена Перебийніса відбуватиметься збір підписів, які будуть передані до Європейської ради перед засіданням 23 червня в Брюсселі:[5]

Більшість громадян ЄС – 71% – вважають, що Україна є частиною європейської родини. Проте, важливо, щоб також політики почули голос своїх громадян і ухвалили необхідне рішення про юридичне закріплення статусу України. Це стане значним кроком до нашої перемоги за вільне, європейське майбутнє України. Україна - це Європа! Європа - це Україна!

Євген Перебийніс, 7-й посол України в Чехії

Символи[ред. | ред. код]

Айдентику кампанії[6] розробила креативна агенція Green Penguin Media. Скорочення EU та UA мають одну спільну літеру: U. Саме вона у лого кампанії відповідає й уособлює Україну. Green Penguin Media передала Міністерству культури та інформаційної політики України виключні майнові авторські права у вигляді оприлюднення та опублікування авторських матеріалів, в тому числі слоган та візуальне рішення кампанії.

Початок кампанії[ред. | ред. код]

29 травня 2022 року віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина закликала підписати петицію з закликом офіційно визнати Україну країною-кандидатом на вступ до Європейського Союзу, нагадавши, що відповідне рішення можуть ухвалити за результатами саміту лідерів Євросоюзу вже у червні, а петиція на американській онлайн-платформі Change.org може стати ще одним «інструментом впливу та переконання»:[7][8]

Сьогодні вся Україна підтримує членство в Європейському Союзі. На четвертий день війни Президент України подав заявку на членство в Європейському Союзі і ми очікуємо отримати статус кандидата. Україна безумовно готова до цього кроку, відданість українців принципам демократії та свободи не викликає сумнівів; з 2014 року ми здійснили ряд реформ, імплементували значну частину законодавства ЄС. Зараз ведемо тісний діалог зі столицями ЄС з цього питання і ця комунікаційна кампанія має підтримати і посилити наш діалог. Сильна Європа, Європа майбутнього можлива тільки з Україною

Ольга Стефанішина, віце-прем’єр-міністрерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Результати[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Стартувала кампанія Embrace Ukraine на підтримку кандидатства України в члени ЄС. www.ukrinform.ua (укр.). Процитовано 29 травня 2022.
  2. На саміті Євросоюзу в червні будуть ухвалені рішення щодо наступних етапів на шляху України до ЄС - Жовква. Інтерфакс-Україна (укр.). Процитовано 29 травня 2022.
  3. У містах Європи починаються акції за надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Зеркало недели | Дзеркало тижня | Mirror Weekly. Процитовано 29 травня 2022.
  4. Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. Верховна Рада України. Telegram. Процитовано 29 травня 2022.
  5. У ЄС проводять акції за надання Україні статусу кандидата – Новини на Depo.ua. www.depo.ua (укр.). Процитовано 29 травня 2022.
  6. EU – Google Диск. drive.google.com. Процитовано 29 травня 2022.
  7. Мета — мільйон. Петицію про надання Україні статусу кандидата в ЄС підтримали вже понад 240 тисяч людей з усього світу. nv.ua (укр.). Процитовано 29 травня 2022.
  8. Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції (29 травня 2022). Україна очікує набуття статусу країни-кандидата на членство в ЄС. Це стане дороговказом відновлення України після закінчення війни. Facebook (укр.). Процитовано 29 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]