Ephydra hians

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ephydra hians

Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Членистоногі (Arthropoda)
Клас: Комахи (Insecta)
Ряд: Двокрилі (Diptera)
Родина: Бережницеві мушки (Ephydridae)
Рід: Ephydra
Вид: E. hians
Ephydra hians
Say, 1830[1]
Синоніми
*Cirrula hians
  • Hydropyrus hians
Посилання
Вікісховище: Ephydra hians
EOL: 720469
ITIS: 147494

Ephydra hians — вид двокрилих комах родини бережницевих мушок (Ephydridae).

Поширення[ред. | ред. код]

Ephydra hians на озері Моно

Вид поширений в західних штатах США (Вашингтон, Орегон, Каліфорнія, Міннесота, Північна Дакота) та суміжних районах Канади та Мексики. Мушка масово розмножується у солоному озері Моно в Каліфорнії.[2]

Опис[ред. | ред. код]

Мушка завдовжки 4-7 мм. Тіло темно-коричневого кольору, лише груди зеленкуваті або сині. Крила димчасто-коричневі. Тіло личинки завдовжки 10-12 мм, складається з голови, 3 грудних сегментів та 8 черевних сегментів.[2]

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Імаго живуть лише 3-5 днів. За цей час вони встигають спаруватися і відкласти яйця у воду теплих солоних водойм. Для цього мухи пірнають у воду. Комахи залишаються сухими завдяки бульбашкам повітря, які утримують волосинки на їхньому тілі. Але досить часто самиці відкладають яйця на поверхню води. Личинки живуть під водою. Вони живляться мікроскопічними водоростями і бактеріями. Личинкова стадія триває від 15 до 120 днів, це залежить від кількості поживи та сприятливої температури води. Заляльковування відбувається у воді.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Say, Thomas (1829). Descriptions of North American dipterous insects. Journal of the Academy of Natural Sciences of Philadelphia. 6: 149—178. Процитовано 22 серпня 2015.
  2. а б The biogeography of the Mono Lake alkali fly. sfsu.edu. Архів оригіналу за 9 січня 2020. Процитовано 24 липня 2020.