Ext JS

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ext JavaScript Library
Тип каркас JavaScript
Автор Jack Slocumd
Розробник Jack Slocum, Brian Moeskau, Aaron Conran, Rich Waters
Стабільний випуск 7.6.0 (31 серпня 2022; 20 місяців тому (2022-08-31))
Мова програмування JavaScript
Ліцензія GPL v3 і комерційна
Вебсайт sencha.com/products/extjs/

Ext JS — це бібліотека JavaScript для розробки вебзастосунків і користувальницьких інтерфейсів, спочатку задумана як розширена версія Yahoo! UI Library, однак перетворена потім в окремий фреймворк. До версії 4.0 використовувала адаптери для доступу до бібліотек Yahoo! UI Library, jQuery або Prototype / script.aculo.us, починаючи з 4-ї версії адаптери відсутні. Підтримує технологію AJAX, анімацію, роботу з DOM, реалізацію таблиць, вкладок, обробку подій і всі інші нововведення Web 2.0.

З версії 2.1 бібліотека Ext JS передбачає подвійне ліцензування: може бути поставлена ​​за ліцензією GPL v3, або за комерційною ліцензією компанії Sencha. Починаючи з версії Ext JS 3.0 бібліотека розбивається на дві частини: Ext Core (набір JavaScript-функцій, що дає змогу створювати динамічні вебсторінки з уніфікацією обробки в різних браузерах і розповсюджуваний за MIT-ліцензією) і Ext JS (власне набір віджетів для створення користувацьких інтерфейсів з подвійним ліцензуванням по GPL v3 або за комерційною ліцензією).

Компанія, що розробляє і підтримує фреймворк Ext JS, спочатку мала назву Ext, LLC. до 14 червня 2010 року розробники jQTouch і Raphaël приєдналися до компанії Ext LLC, і компанія змінила найменування на Sencha, Inc., а Ext JS, зберігши свою назву, став одним з продуктів оновленій компанії.

Для розробки мобільних вебдодатків створено спеціальний фреймворк Sencha Touch, який підтримує більшість сучасних мобільних операційних систем.

Посилання[ред. | ред. код]