Fantastic Four (гра, 1997)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Fantastic Four
Розробник Probe Entertainment
Видавець Acclaim Entertainment
Жанр(и) Beat 'em up
Платформа PlayStation
Дата випуску Європейський Союз серпень 1997 року
США жовтня 1997 року
Режим гри Одноосібна гра
багатоосібна гра
Творці
Композитор(и) Стівен Рут
Ніл Палмер

Fantastic Four, також відома як Fantastic 4 - відеогра для PlayStation, розроблена Probe Entertainment і видана Acclaim Entertainment [1] . Вихід гра відбувся у 1997 році, а її головними героями виступили однойменні персонажі Marvel Comics . Створена у жанрі beat 'em up Fantastic Four отримала негативні відгуки, будучи розкритикованою за одноманітність геймплею.

Сюжет[ред. | ред. код]

Доктор Дум розробив пристрій, який переносить Фантастичну четвірку в різні місця для битв з безліччю монстрів та суперлиходіїв . У міру розвитку сюжету Містер Фантастік збирає машину часу, яка дозволяє йому перемістити команду в королівство Дума для фінальної битви. Незважаючи на відсутність Галактуса у грі, мається на увазі, що на ньому лежить відповідальність за знищення рідного світу Скруллов .

Геймплей[ред. | ред. код]

Fantastic Four нагадує такі аркадні ігри, як Final Fight та Batman Forever: The Arcade Game від тієї ж Acclaim Entertainment. Четверо гравців (за допомогою PlayStation Multitap ) можуть керувати Містером Фантастиком, Жінкою-невидимкою, Істотою, Людиною-факелом або Жінкою-Халком, спостерігаючи за персонажами збоку . На кожному етапі є безліч злочинців, роботів і мутантів, яких необхідно знищити, щоб просунутися далі. Персонажі мають різні прийоми ближнього бою: ударами руками, ногами, стрибками і підкиданням ворогів або предметів. Крім того, протагоністи володіють як мінімум чотирма спеціальними прийомами. Використання блоків чи певних спеціальних прийомів виснажує «шкалу сили» персонажа. Гравець може в будь-який момент перемикатися між героями. Якщо гравець використовує ту саму комбінацію, з'являється «безглуздий» значок, а при проходженні рівня з різноманітністю з'являється значок з великим пальцем вгору. Жоден із значків не впливає на рахунок гравця [2] .

Розробка[ред. | ред. код]

Спочатку розроблялася версія для Sega Saturn, проте Acclaim Entertainment відзначила виробництво в 1997 [3] .

Критика[ред. | ред. код]

Fantastic Four була удостоєна вкрай негативних відгуків. IGN і Next Generation критикували погане управління і низькоякісні спрайти [4], а GameSpot негативно відгукнувся про несумісність музики та геймплей [4] . У своєму ревю Next Generation зазначила: «Подібно до інших жахливих ігор за ліцензіями від Acclaim за останні вісім років, ця значною мірою спирається на зразок з поп-культури, в даному випадку Фантастичну четвірку Стена Лі і перетворює його на сумний сайд-скроллінг, використовуючи «екшн» у найширшому значенні цього слова» [4] . У Японії, де гра була портована і видана компанією Acclaim Japan 19 лютого 1998, Famitsu поставила їй 16 балів з 40 .

У своєму огляді GamePro відзначили «грубість анімації персонажів, вульгарні звукові ефекти та одноманітний геймплей, при якому хвилі ворогів атакують за передбачуваною схемою» [5] . У ранньому ревью IGN припустив, що Fantastic Four «цілком може стати найгіршою з коли-небудь створених ігор» . Відгук GameSpot був більш неоднозначним: «у Fantastic Four є кілька цікавих особливостей, такі як наявність розрахованого на багато користувачів режиму, тому, якби гру допрацювали, зробивши її не такою нудною, вона стала б набагато краще» .

Electronic Gaming Monthly, який не писав рецензію на гру, назвав Fantastic Four «найгіршим проектом з гарної ліцензії» у своєму Керівництві для покупців відеоігор 1998 року, зазначивши: «Незважаючи на досить пристойну полігональну графіку, Fantastic Four є не що інше, як нудний, Одноманітний клон Final Fight » [6] .

Персонал CBR помістив Madness in Murderworld на 9 місце серед «15 найгірших ігор Marvel» [7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Fantastic Four (PlayStation). MobyGames. Архів оригіналу за 28 жовтня 2021. Процитовано 3 травня 2022.
  2. Fantastic Four: Dare We Say, 'It's Clobberin' Time?' [sic] (99). Ziff Davis. Октябрь, 1997: 174.
  3. Canned! (19). EMAP. Май, 1997: 7. Процитовано 3 травня 2022. Acclaim's Fantastic Four and Batman and Robin are now off the schedule (although the potentially brilliant Condemned is still coming out)...
  4. а б в Fantastic 4 [sic] (35). Imagine Media. Ноябрь, 1997: 191. Процитовано 3 травня 2022.
  5. N. Somniac (Октябрь, 1997). The Fantastic Four [sic] (109). IDG: 144. Процитовано 3 травня 2022.
  6. The Good the Bad and the Silly. Ziff Davis. Март, 1998: 26.
  7. 15 Worst Marvel Video Games Ever. Comic Book Resources. 11 липня 2017. Архів оригіналу за 15 серпня 2017. Процитовано 3 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]