Final Fantasy Mystic Quest

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Final Fantasy Mystic Quest
Файл:Final Fantasy Mystic US boxart.jpg
Обкладинка північноамериканської версії
Розробник Square Co.
Видавець США Squaresoft
Японія Square Co.
Європа Nintendo
Дистриб'ютор Nintendo
Жанр(и) Японська рольова гра
Платформа Super Nintendo Entertainment System
Дата випуску США 5 жовтня 1992
Японія 10 вересня 1993
Європа 1993
Режим гри Однокористувальницька гра
Творці
Ігродизайнер(и) Шаблон:Нл
Композитор(и) Шаблон:Нл
Ясухіро Кавакамі [джерело?]
Технічні деталі
Носій 4 — мегабітний картридж
Final Fantasy

Final Fantasy Mystic Quest (укр. «Остання фантазія: Загадкова пригода»), європейська назва Mystic Quest Legend, японська яп. ファイナル ファンタジー (файнару фантадзі ю есу е місутікку куесуто) — відеогра, розроблена компанією Square та випущена в Північній Америці 5 жовтня 1992 як "спрощена рольова гра, призначена для гравців-початківців "[1]. Mystic Quest багато в чому схожа з іншими іграми серії Final Fantasy, але має кілька суттєвих відмінностей, зумовлених, зокрема, наявністю більшої кількості екшн-елементів. Зміни були викликані прагненням адаптувати традиційно японський жанр для західного споживача[2].

Гравець управляє молодим героєм на ім'я Бенджамін, який вирушає у подорож з метою врятувати світ. Юнак хоче повернути вкрадені кристали, що керують головними чотирма стихіями.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Так само як і інші частини серії Final Fantasy, Mystic Quest відображає ігровий світ від третьої особи, гравець переміщує головного героя по локаціях, взаємодіє з різними об'єктами та неігровими персонажами. Серед суттєвих відмінностей від номерних ігор — неможливість вільно подорожувати по карті світу, всі локації пов'язані мережею шляхів (доріжок) і лише ними гравець може переміщати фігурку Бенджаміна. Деякі із шляхів спочатку заблоковані (відображаються у вигляді сірої стрілки), стаючи доступними тільки після певних сюжетних подій, наприклад, після перемоги над босом або виконання якогось завдання. Важливе значення в грі мають екшн-елементи: персонаж може стрибати та завдавати ударів зброєю не тільки під час битви, але і в ході дослідження підземель. Сокирою можна зрубати дерева, які перегороджують шлях, бомбами пробити прохід у кам'яній стіні, подолати прірву з допомогою абордажної кішки тощо. Гравцеві належить вирішити безліч головоломок, приміром, в одній з локацій необхідно пересувати крижані колони, щоб по них можна було пройти в інше приміщення. Якщо в попередніх частинах, щоб зберегти прогрес гри, доводилося шукати так звані «точки збереження» (англ. save points), то тут гравець має можливість зберегтися в будь-якому місці[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Дана інформація наведена на коробці, яка містить картридж з грою.
  2. Тед Вулсі. Final Fantasy Mystic Quest. — Ogopogo Examiner, 1992.
  3. Square Co., ред. (1992). Final Fantasy Mystic Quest instruction manual (English) . Square Soft. SNS-MQ-USA.

Посилання[ред. | ред. код]