FlatOut (відео гра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
FlatOut
Розробник Bugbear Entertainment
Team6 Game Studios (Wii)
Видавець Empire Interactive
Wii[[NA|Zoo Games]] EU
Дистриб'ютор Vivendi Gamesd, Good Old Games[1] і Steam[2]
Жанр(и) Перегони
Платформа Windows, PlayStation 2, Xbox, Wii, Linux
Дата випуску Windows, PS2, Xbox5 Листопада, 2004 NAWii23 Листопада , 2010 EULinuxWW 24 Липня, 2014
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра[2]
Мова німецька
Творці
Ігродизайнер(и) Janne Alanenpää
Tommi Hartikainen
Програміст(и) Tatu Blomberg
Художник(и) Mikko Kautto
Технічні деталі
Рушій Diesel
Носій CD-ROM, цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]
FlatOut
Наступна гра FlatOut 2

FlatOut — це гоночна відеогра 2004 року, розроблена фінською компанією Bugbear Entertainment і видана Empire Interactive, а в Північній Америці дистрибуцією займається Vivendi Universal Games. Ігровий процес FlatOut робить акцент на гонках на знищення в стилі дербі та має складний фізичний рушій. До гри включено 16 різних автомобілів, кожен з яких має по 5 різних скінів. Гра найбільш відома завдяки водіям, які вилітають через лобове скло. Вона була опублікована Konami 13 жовтня 2005 року.

У 2014 році на GOG.com була випущена Linux-версія гри в рамках запуску підтримки Linux.

Особливості

[ред. | ред. код]

Режими в FlatOut включають стандартні перегони по колу, як на відкритих майданчиках, так і на стадіоні, а також смертельні дербі, в яких водій єдиного вцілілого автомобіля оголошується переможцем; в обох режимах гравці змагаються з 7 комп'ютерними супротивниками. У грі також є спеціальні події, які вимагають від гравця скинути водія з машини та виконати певні вимоги. У режимі кар'єри заберіть свого майбутнього найкращого гонщика зі звалища. Виграші приходять у вигляді готівки, яка дозволяє гравцям купувати модернізацію транспортних засобів та нові автомобілі.

FlatOut відомий широким використанням фізики в пошкодженнях і зіткненнях транспортних засобів; вм'ятини на автомобілях можуть відрізнятися залежно від типу аварії, об'єкта і кута удару (падаючі предмети, наприклад, пошкоджують переважно верхню частину автомобіля), в той час, як багато придорожніх об'єктів краще реагують на зіткнення з іншими транспортними засобами.

У грі також присутня Регдолл фізика, де водії можуть бути викинуті з машини після сильних зіткнень. Ця функція широко використовується в деяких спеціальних заходах, коли гравець повинен «підкинути» водія на певну відстань, висоту або в ціль.

Рецепція

[ред. | ред. код]

FlatOut отримав «змішані або середні» відгуки на всіх платформах згідно з веб-сайтом зібраних оглядів Metacritic. У Японії Famitsu поставив версії PlayStation 2 усі чотири сімки, що становить 28 із 40.

Видання Sydney Morning Herald оцінило гру на чотири з половиною зірки з п'яти і зазначило: «Керування чудове, а той факт, що траси переповнені перешкодами, які реалістично відскакують і розбиваються, робить гру ще більш захоплюючою. Додайте до цього чудове моделювання пошкоджень, і стане зрозуміло, що ця гра ідеально відтворила основну механіку захоплюючих гонок». Видання The Times оцінило версії для PS2 та Xbox на чотири зірки з п'яти і написало, що справжні самогубці «будуть у захваті від здатності водія з криком вилетіти через лобове скло, в той час, як решті сподобається просте і чуйне управління грою, а також автентичне відчуття автомобілів». Detroit Free Press, однак, оцінив версію для Xbox на дві зірки з чотирьох і сказав, що «якби [гра] коштувала лише 20 доларів, я б щиро рекомендував її. Але 50 доларів — це великі гроші за те, щоб знову і знову перетворювати себе на дорожні бризки. Вона недосконала, хоч і весела». Максим оцінив гру на дві зірки з п'яти і сказав, що вона «настільки ж цікава, як соціальна реклама ременів безпеки».[що?]


У 2017 році FlatOut була обрана для колекції зі 100 класичних фінських ігор, які були представлені на відкритті Фінського музею ігор у Тампере.

Продовження

[ред. | ред. код]

Продовження, FlatOut 2, вийшло спочатку в Європі 30 червня 2006 року. У ній з'явилося більше різноманітних транспортних засобів (включаючи сучасні легкові автомобілі та пікапи). Північноамериканська версія була запущена 1 серпня.

У 2007 році компанія Bugbear випустила гру FlatOut: Ultimate Carnage, покращений ремейк FlatOut 2, для Xbox 360. Версія для Microsoft Windows вийшла 1 серпня 2008 року.

У листопаді 2010 року компанія Team6 Game Studios випустила нову гру під назвою FlatOut для Wii. Гра була зустрінута негативними відгуками.

Третя гра, FlatOut 3: Chaos & Destruction, розроблена Team6 Game Studios і видана Strategy First у грудні 2011 року ексклюзивно для Microsoft Windows. Гра отримала переважно більше негативних відгуків.

Flatout Stuntman — це ексклюзивна гра серії ляльок на Андроїд. Вона була розроблена і видана студією Team6 Game Studios і вийшла в листопаді 2013 року.

FlatOut 4: Total Insanity, розроблена компанією Kylotonn для PlayStation 4, Xbox One та Microsoft Windows, вийшла в березні 2017 року. Гра отримала змішані відгуки.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Good Old Games — 2008.
  2. а б Steam — 2003.

Посилання

[ред. | ред. код]