GeeXboX

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
GeeXboX
GeexBox, призупинений під час відтворення DivX фільму.
Розробник Aurelien Jacobs and Benjamin Zores (основні розробники)
Родина ОС Linux
Вихідна модель Вільне програмне забезпечення
Останній випуск 1.2 / 31 січня, 2009
Репозиторій
Тип ядра Монолітне
Ліцензія Відкриті ліцензії
www.geexbox.org
Статус підтримки
Current

GeeXboX — дистрибутив Linux, що спрямований на перетворення на домашній кінотеатр чи мультимедіа-центр. GeeXboX використовує MPlayer для відтворення медіа та реалізований як Live CD. Розмір дистрибутиву приблизно 8 мегабайт.

GeeXboX генератор ISO-образів[ред. | ред. код]

GeeXboX генератор ISO-образів являє собою програму, яка створює образи CD/DVD, що містять, окрім програвача GeeXboX також мультимедійні файли, які, після запуску з такого диску, Ви зможете програвати. Це дозволяє використовувати систему на комп'ютерах, які не мають жорсткого диску. Ця програма також дозволяє налаштувати програмний інтерфейс для користувача. Генератор ISO-образів містить систему GeeXboX.

Версія 2[ред. | ред. код]

Паралельно розробили дві версії GeeXboX — 1.x та 2. Найбільшою зміною у версії 2 є впровадження програми Freevo, — багатофункціонального медіа-центру. Це дозволяє перетворити Ваш комп'ютер, оснащений тюнером телебачення, у безплатний та повно-функціональний цифровий записувач. Версія 2 до сих пір знаходиться у стадії тестування і не призначена для домашнього використання.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]