Great Wall Voleex C30

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Great Wall Voleex C30
Voleex C30
Виробник Great Wall
Також називається Great Wall C30 Tengyi
Voleex C30
Роки виробництва 2010 - 2016
Стиль кузова седан
Двигун(и) 4-циліндровий рядний
Коробка передач 5-ступенева механічна аба варіатор CVT
Колісна база 2610 мм
Довжина 4452 мм
Ширина 1705 мм
Висота 1480 мм
Кліренс 155 мм
Передня колія 1471 мм
Задня колія 1457 мм
Найвища швидкість 170 км/год
Місткість бака 40 л
Подібні Daewoo Gentra
MG 350

Great Wall Voleex C30 або Great Wall C30 Tengyi — це перший компактний седан у лінійці легкових автомобілів Great Wall.

Опис[ред. | ред. код]

Voleex C30

Модель вперше було продемонстровано широкому загалу у 2011-му році в рамках міжнародного автосалону в Гуанчжоу (Auto Guangzhou [Архівовано 10 січня 2022 у Wayback Machine.] 2011).

Voleex C30 адресовано, перш за все, молодим людям, сім’ям, що мають намір придбати перше авто, або змінити своє вживане авто на нове. Зовні авто виконано у спокійному, благородному стилі з нотками японської школи дизайну і здатне сподобатися людям різних смаків.

Незважаючи на компактні габарити, Voleex C30 забезпечує комфорт п’ятьом пасажирам, а просторий багажник здатен вмістити 510 літрів багажу. Автомобіль оснащено сучасним 1,5-літровим бензиновим двигуном, що агрегатується як з 5-ступеневою механічною КПП, так і безступеневим варіатором CVT. Сучасні технології забезпечили потужність 97 к.с. та економічність на рівні 6,9 л/100 км у змішаному режимі.

Застосування високоміцних сталей у силовій конструкції кузова автомобіля, серійне оснащення двома подушками безпеки, а також ABS+EBD дозволили забезпечити високий рівень безпеки, підтверджений вищою оцінкою за результатами краш-тесту China-NCAP (5 зірок).

Будова автомобіля[ред. | ред. код]

Двигун і трансмісія[ред. | ред. код]

Great Wall Voleex C30 оснащено сучасним 4-циліндровим рядним бензиновим силовим агрегатом GW4G15, 1498см³. В його основу покладено повністю алюмінієвий блок циліндрів, який дозволив знизити вагу двигуна. Електронно-керовані система зміни фаз газорозподілу та система впорскування палива, 16-клапанна конструкція головки циліндрів дозволили підвищити ефективність згорання і досягти не тільки досить високих показників потужності і обертального моменту (97 к.с. и 132 Нм), але й значної економії палива. У змішаному режимі витрата пального С30 складає усього лише 6,9 л/100 км, при цьому двигун відповідає екологічним нормам Євро 4.

Двигун агрегатується як з 5-ступеневою механічною КПП, так і автоматичною безступеневою трансмісією варіатором CVT. Постачальником варіаторів є відома бельгійська компанія Punch Powertrain [Архівовано 12 серпня 2012 у Wayback Machine.], що також виробляє трансмісії для всесвітньо відомих компаній BMW, MINI, Proton та інших.

Шасі та підвіска[ред. | ред. код]

В основі Great Wall Voleex C30 покладено передньоприводну платформу з незалежною підвіскою типу McPherson попереду та напівзалежною позаду. Така схема дозволила досягти декілька цілей: забезпечити комфорт, енергоємність, надійну керованість та простоту експлуатації підвісок.

За загальної довжини автомобіля 4452 мм конструкторам вдалося довести розмір колісної бази до 2610 мм. Відсутність трансмісійного тунелю у задній частині салону дозволило зробити підлогу абсолютно рівною, забезпечивши комфорт для трьох пасажирів.

Інтер’єр[ред. | ред. код]

Інтер’єр Great Wall Voleex C30 виконано у класичному стилі, з аналоговими приладами та великим інформаційним дисплеєм, розташованим над центральним сегментом консолі. Темні кольори якісного тканинного оздоблення роблять салон практичним і солідним, при цьому у багато оснащених комплектаціях Elite та Elite+ також доступні сидіння зі шкіряним оздобленням.

Додатковий комфорт створює кондиціонер, доступний у базовій комплектації. Штатна аудіо система з 6-ма динаміками здатна відтворювати CD-диски, а також музичні файли у популярному форматі MP3. Комплектація Elite+ пропонує мультимедійну DVD систему з екраном на центральній консолі.

Voleex C30 пропонує місткий багажник об’ємом 510 л. Корисний об’єм можна значно збільшити, склавши спинки заднього дивана повністю або в пропорції 60:40. Також в салоні є безліч зручних ємностей для дрібних речей. Окрім «бардачку» у розпорядженні водія та пасажирів є багато корисних ємностей: маленький «бардачок» зліва від рульової колонки та поличка під нею, ніші у картах дверей, бокс в підлокітнику між передніми сидіннями, а також ніша у підлокітнику заднього дивану.

Безпека[ред. | ред. код]

Great Wall Voleex C30 оснащено повним набором систем активної та пасивної безпеки, що дозволили отримати найвищу оцінку за результатами краш-тесту, проведеного згідно з методикою China-NCAP (5 зірок). Автомобіль комплектується дисковими гальмами всіх коліс, що доповнені анти блокувальною системою ABS та системою розподілення гальмівних зусиль EBD виробництва Bosch.

Захист водія і пасажирів забезпечує посилена елементами з високоміцної сталі силова структура пасажирського салону. В базову комплектацію входять подушки безпеки для водія та переднього пасажира, травмобезпечна рульова колонка, ремені безпеки для всіх пасажирів. Молодим сім’ям стануть у пригоді кріплення для дитячого сидіння, а також дитячі замки задніх дверцят.

Посилання[ред. | ред. код]