Haunted Chocolatier

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Haunted Chocolate
Розробник США ConcernedApe
Дистриб'ютор  Steam
Жанр(и) симулятор
Платформа  Microsoft Windows
Дата анонсу 21 жовтня 2021
Режим гри  Однокористувацька гра
Мова англійська
Українська відсутня
Офіційний сайт(англ.)

Haunted Chocolatier (укр. Переслідуваний привидами шоколатьє) — майбутня комп'ютерна відеогра-інді в жанрі симулятора кондитерської крамниці від ConcernedApe, розробника відомої відеогри Stardew Valley.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Haunted Chocolatier — це симуляційна відеогра[1] з елементами рольового бойовика. Персонаж гравця керує кондитерською. Гравець збирає інгредієнти для виготовлення шоколадних цукерок, а також взаємодіє з місцевими жителями та привидами[2]. Гравець може заводити романтичні стосунки з неігровими персонажами та налаштовувати планування своєї крамниці[1].

У бою гравець може використовувати зброю та щити, щоб блокувати та відбивати атаки[2].

Розробка[ред. | ред. код]

Ерік Барон під ніком ConcernedApe почав розробляти Haunted Chocolatier у 2020 році[2]. Після свого інді-хіта Stardew Valley Барон запланував подібний сольний процес розробки, в якому він буде робити все самостійно[3]. Він анонсував гру з трейлером у жовтні 2021 року та запустив промосайт[2]. Барон паралельно співпрацює над іншою неанонсованою грою[3].

Haunted Chocolatier і Stardew Valley мають схожий піксельний стиль[1] і, як очікується, мають певний зв'язок[4]. Попри похмуру тематику Haunted Chocolatier, таку як фортеця з привидами, він хотів, щоб гра була «підбадьорливою і життєствердною» і не вважає тематику негативною[2].

Haunted Chocolatier спочатку планується випустити на ПК, хоча розробник зацікавлений і в інших платформах. Гра не має встановленої дати релізу[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Morton, Lauren (2 лютого 2022). Haunted Chocolatier: everything we know about the followup to Stardew Valley. PC Gamer (англ.). Архів оригіналу за 2 січня 2023. Процитовано 2 січня 2023.
  2. а б в г д е Wald, Heather (13 грудня 2022). Haunted Chocolatier: Everything we know about the Stardew Valley creator's next game. GamesRadar (англ.). Архів оригіналу за 2 січня 2023. Процитовано 2 січня 2023.
  3. а б Grodt, Jill (17 січня 2022). Aftermath Of Success: Stardew Valley, Darkest Dungeon, And Valheim. Game Informer (англ.). Архів оригіналу за 2 січня 2023. Процитовано 2 січня 2023.
  4. Radulovic, Petrana (27 червня 2022). Haunted Chocolatier will have some connection to Stardew Valley. Polygon (англ.). Архів оригіналу за 2 січня 2023. Процитовано 2 січня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]